Cercetasii Romaniei au luat BAC-ul in procent de 93%

BUCURESTI - 13 iulie 2011

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, Media / Publicitate, ONG

Organizatia Nationala “Cercetasii Romaniei”, ONCR, are placerea sa anunte un bilant onorabil privind promovabilitatea la bacalaureat in randul cercetasilor romani, din 20 de centre locale diferite, in sesiunea de vara 2011: 93%.

Cercetasii Romaniei

Cercetasii Romaniei

Acest procent vine sa confirme faptul ca miscarea cercetaseasca din Romania cultiva si incurajeaza responsabilitatea si respectul fata de educatie si fata de procesul de invatare in randul tinerilor.

“Programul educativ non-formal oferit de catre Cercetasii Romaniei membrilor sai completeaza si imbunatateste educatia oferita in scoala si in familie. Astfel suntem mandri si, totodata, onorati sa constatam ca promovabilitatea la bacalaureat in randul cercetasilor din 20 de centre locale diferite este de 93%”, afirma Bianca Nesiu-Bedreag, Presedinte al ONCR. “In conditiile in care aceasta sesiune a bacalaureatului a starnit controverse atat din perspectiva nivelului de cunostinte al elevilor, dar mai ales in ceea ce priveste atitudinea etica si responsabilitatea morala a elevilor si a profesorilor fata de examenul maturitatii, suntem bucurosi sa constatam ca tinerii angajati in Promisiunea si Legea cercetaseasca au confirmat sistemul de valori in care cred: loialitate, responsabilitate, constructie durabila, dorinta de a fi astazi mai bun ca ieri si de a contribui prin propria ta valoare si prin efort personal la crearea unei lumi mai bune”, completeaza liderul cercetasilor romani.

 

Nu doar bacalaureatul 2011 este in aceasta vara o premiera a efortului recunoscut si rasplatit si a incurajarii corectitudinii si valorii in cadrul activitatilor educationale care ii implica pe tinerii romani. In vara acestui an, Organizatia Nationala ”Cercetasii Romaniei” organizeaza, pentru prima oara dupa caderea regimului comunist, o adunare nationala a cercetasilor de toate varstele din Romania, numita in termeni cercetasesti Jambor­ee.

La exact 75 de ani de la ultimul eveniment de acest gen, ONCR va realiza cea de a 5-a Jamboree Nationala a cercetasilor romani, in perioada 11-21 august 2011, sub denumirea de « RoJAM - Fa Urmatorul Pas ». Jamboreea va avea loc la Saliste, judetul Sibiu, si va aduce impreuna peste 1000 de cercetasi, dintre care 200 de participanti straini.

Despre INSIDE BRAND

Despre Organizatia Nationala Cercetasii Romaniei
Misiunea Cercetasiei in societatea romaneasca este de a contribui la educarea tinerilor printr-un sistem de valori bazat pe o Promisiune si o Lege, de a ajuta la construirea unei lumi mai bune, in care oamenii sunt impliniti ca indivizi si joaca un rol constructiv in societate.

Cercetasia a fost fondata de catre tinerii care au raspuns ideilor si idealurilor formulate in lucrarea “Scouting for Boys”, scrisa de Baden Powell, in 1908. Ideea initiala nu a fost aceea de a crea o organizatie pentru tineret, ci, mai degraba, de a promova niste idei pentru educarea caracterului asa-zis “de cercetas”. In 1922 Asociatia Cercetasii Romaniei devine membru fondator al Organizatiei Mondiale a Miscarii Cercetaseşti. In prezent, in Romania, peste 2.500 de membri isi desfasoara activitatea in 55 de filiale din toata tara.