Pell-Amar, acum si in farmaciile Sensiblu, Catena si Gedeon-Richter

BUCURESTI - 13 iulie 2011

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, Media / Publicitate, Sanatate

Pell-Amar Cosmetics, producator autohton de dermato-cosmetice naturale, fara parabeni, distribuie cele trei linii de produse pe baza de namol sapropelic si in lanturile de farmacii Sensiblu, Catena si Gedeon-Richter.

Pell-Amar, acum si in farmaciile Sensiblu, Catena si Gedeon-Richter
 Ne bucuram ca prin colaborarea cu lanturile de farmacii Sensiblu, Catena si Gedeon-Richter avem ocazia sa punem la dispozitia consumatorilor romani inventia revolutionara a doctorului Stefan Ionescu-Calinesti, atat de cautata si apreciata peste hotare. 

Nicu Stoica, Director General Pell Amar Cosmetics

“Renaissance”, “Spa” si “Therapy” sunt linii de produse pe baza de ingrediente naturale, benefice, regeneratoare si antialergice, care poarta semnatura Dr. Ionescu Calinesti, reputatul specialist care a dus numele Pell-Amar dincolo de granitele tarii.

Gamele de cosmetice terapeutice Pell-Amar sunt destinate tuturor celor care cauta armonia dintre sanatate si frumusete si contin produse care se adreseaza oricarui tip de piele: “Renaissance” este gama dedicata esteticii faciale, principiile active avand rolul de a regenera si proteja pielea, actionand atat la suprafata, cat si in profunzime; gama “Spa” contine produse create pentru mentinerea sanatatii pielii, stimularea circulatiei si inducerea unei stari de relaxare, in timp ce produsele din gama “Therapy” sunt ideale pentru mentinerea integritatii articulare, circulatorii si cutanate.

“Extractul natural de namol sapropelic este un complex mineral-organic si enzimatic cu proprietati biotrofice, regeneratoare, antiinflamatoare, analgetice, sedative si vasodilatatoare demonstrate atat experimental, cat si in cercetari clinice. Prin cei 13 aminoacizi pe care ii contine, contribuie la reconstituirea invelisului acid al epidermului, avand rol hidratant si protector. Prin sarurile minerale, straturile epidermului devin permeabile la peptide si aminoacizi cu rol cheie in metabolismul dermic: alanina, prolina si glicina stimuleaza sinteza colagenului si inhiba enzimele ce distrug colagenul si elastina, avand efect de incetinire a proceselor de imbatranire a pielii”,
potrivit Dr. Stefan Ionescu Calinesti.

Dr. Ionescu-Calinesti a avut o permanenta deschidere spre adevarata cunoastere, cea prin experienta directa, insuflata si de o profunda spiritualitate, fiind un promotor al medicinei integrative cu viziunea omului ca intreg: trup, minte, suflet. Astfel, extractul de namol nu se adreseaza doar proceselor de la nivelul pielii, ci actioneaza asupra integului organism, cu implicatii benefice asupra sistemului neuroendocrin si asupra biocampului uman. In aceasta viziune au fost concepute terapiile Pell-Amar, adresate bolilor reumatice, psoriazisului, sclerodermiei localizate, obezitatii, proceselor de senescenta, urmarind personalizarea tratamentului in functie de particularitatile individuale.

“Ne bucuram ca prin colaborarea cu lanturile de farmacii Sensiblu, Catena si Gedeon-Richter avem ocazia sa punem la dispozitia consumatorilor romani inventia revolutionara a doctorului Stefan Ionescu-Calinesti, atat de cautata si apreciata peste hotare. Inainte de ’89, mii de turisti din peste 20 de tari petreceau anual sejururi  in statiunile balneare unde se faceau tratamente medicale si cosmetice Pell-Amar. Dorim sa reactivam acest interes, dar si sa aducem in atentia publicului larg aceste produse speciale, carora Dr. Ionescu Calinesti le-a dedicat o viata intreaga de studiu si de excelenta profesionala. Colaborarea noastra cu lanturile de farmacii amintite este o garantie in plus pentru consumatorii romani ca gasesc in produsele Pell Amar armonia dintre sanatate si frumusete”, afirma Nicu Stoica, Director General Pell-Amar.

 

Detalii la www.pellamar.com

Despre INSIDE BRAND

DESPRE PELL AMAR COSMETICS
Istoria Pell-Amar incepe in anul 1970 si este legata exclusiv de numele Dr. Ionescu Calinesti, primul medic din lume care a obtinut un extract pur din namoluri terapeutice. "Materia prima" - namolul – este extas din Lacul Balta Alba, judetul Buzau.
Din timpul reginei din Saaba si a ilustrei Cleopatra, namolul a fost folosit ca o sursa naturala de sanatate si frumusete. Namolul din lacurile sarate din Campia Baraganului a constituit de secole o terapie naturala, materia organica a peloizilor sapropelici avand calitati vindecatoare si regeneratoare binecunoscute de populatia indigena; se consemneaza existenta unui adevarat complex balnear pe malul lacului Balta Alba – Ramnicu-Sarat la jumatatea secolului XIX. Utilizarea namolului in cosmetica faciala si corporala are la baza proprietatile fizicochimice ale acestuia, penetrabilitatea profunda la nivelul pielii, capacitatea de curatare a acesteia prin osmoza, hidratarea, aportul de elemente minerale stimulatoare si regeneratoare.