Vacanta mare la Montessori Haus Timisoara

Timisoara - 1 august 2011

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, Media / Publicitate, Social

Vacanta de vara la Montessori Haus Timisoara se afla in plina desfasurare. Programul verii montessoriene demonstreaza ca aici invatatura si vacanta se completeaza una pe cealalta si nu reprezinta fragmente de timp diametral opuse ca preocupari, sentimente si acumulari de experienta.

Vacanta mare la Montessori Haus Timisoara
 Le-am pregatit copiilor tabere pe gustul lor, urmarind sa le raspundem celor mai specifice dorinte. Astfel, vara aceasta le da ocazia sa calatoreasca, sa descopere cu ochii lor lumea, sa se intalneasca direct cu natura, cu flora, cu fauna, sa cunoasca oameni si locuri noi, mestesuguri vechi, dar nemuritoare si sa isi aprofundeze cunostintele de limbi straine direct la sursa”.  

Laura Caraiman, Director Executiv Montessori Haus Timisoara

Copiii de la gradinita si scoala Montessori Haus Timisoara sunt obisnuiti ca fiecare zi din viata lor sa fie una cu noi descoperiri, cu experiente interesante si revelatii despre natura care ii inconjoara, despre realizarile de pana acum ale omenirii si despre frumusetea vietii. La Montessori Haus Timisoara nu trebuie sa vina vacanta pentru ca cei mici sa simta gustul dulce al libertatii de a face ce ii intereseaza, cand, cum si cat ii intereseaza. Iar aceasta libertate de alegere se traduce prin beneficii concrete pentru copii: responsabilizare, independenta, curajul vietii si placerea de a se implica in activitati care sa le aduca satisfactie si care sa triumfe prin utilitatea lor pe termen lung.

De aceea, Montessori Haus Timisoara a pregatit pentru copiii care studiaza aici o serie de tabere care sa le hraneasca setea naturala de cunoastere si care sa le valorifice apetitul pentru activitati pe care sa le intreprinda prin propriile lor forte si aptitudini. Pentru ca in pedagogia Montessori copilul se desfasoara liber intr-un „mediu pregatit”*, pedagogii Montessori Haus Timisoara au gandit si vacanta intr-o maniera care sa le puna copiilor la dispozitie tot ce au nevoie pentru a parcurge aceasta perioada intr-un mod cat mai placut si mai eficient.

Iata cum arata vara la Montessori Haus Timisoara, dupa doua sesiuni de tabere care i-au incantat deja pe copii si in timpul celei care urmeaza sa incununeze o vara plina de amintiri minunate: 

Tabara tematica: Flora si fauna muntilor Alpi, 02 - 08 iulie, in localitatea Kitzbühel, din Austia. Excursiile si drumetiile pe munte, vizitele la gradina zoologica si la Muzeul Parcului National Hohen Tauern Mittersil, activitatile recreative (tiroliana, inot, jocuri), veselia si bucuria de a fi impreuna, in natura, au fost atractiile taberei. Copiii au revenit acasa cu obrajii imbujorati, cu pielea bronzata si cu un set consistent de cunostinte noi, dobandite in joaca, dar cu toata temeinicia. Pe cat de placute sunt amintirile, pe atat de mare a fost regretul fiecarui copil si al pedagogilor ca tabara a durat prea putin. La Kitzbühel, copiii au realizat un album foto cu si despre flora si fauna zonei.

Tabara de creatie: Mestesugul incondeierii oualor in Bucovina, 12 – 21 iulie, comuna Vama, judetul Suceava. Aceasta tabara a fost o combinatie de activitati interactive, practice si sociale. Copiii au invatat aici mestesugul incondeierii oualor de la mesteri populari autentici. Maria Montessori considera ca mainile sunt instrumentele inteligentei umane; de aceea, la Montessori Haus Timisoara, copiilor li se ofera toate prilejurile de a intelege sensul acestei convingeri din care potentialul fiecaruia se va dezvolta la maxim. Si in aceasta tabara, copiii si-au exprimat liber ideile si au dobandit cunostinte noi. Au vizitat cel mai mare muzeu in aer liber din Europa – Muzeul Satului din Sibiu, manastirile Voronet, Sucevita, Moldovita, Humor, Chilia Sfantului Daniil Sihastrul, atelierele de ceramica neagra din Marginea, mina de sare de la Cacica, unde se afla la adancime de 27 de metri o mica biserica daltuita in sare, Gradina Zoologica din Targul Mures si toate imprejurimile zonei in care au petrecut aceasta perioada frumoasa.

Vara academica, tabara de limba engleza de la Sidcot, incheie programul de vacanta Montessori Haus Timisoara. In perioada 29 iulie – 13 august, copiii cu varste intre 7 si 13 ani vor participa la cursul semi-intensiv de limba engleza. Matematica, stiinte, istorie, geografie, arta, design, muzica si teatru, predate prin metoda interdisciplinara vor completa programul foarte interesant pregatit copiilor. Excursii la Cardiff, Londra, Bath, Bournemouth, Oxford si Bristol, precum si baza sportiva a scolii sunt tot atatea puncte de atractie pentru copiii care participa la aceasta tabara.

Vacanta frumoasa, in continuare!

Detalii la www.montessorihaus.ro

Urmariti-ne pe facebook.

 

Despre INSIDE BRAND

* Pentru a-si putea desfasura activitatea didactica zilnica specifica pedagogiei Montessori, cadrele didactice Montessori si elevii au nevoie de un mediu foarte bine organizat si structurat, numit mediu pregatit, care sa le permita sa actioneze independent. Curriculum-ul materializat (materiale didactice specifice) si cadrele didactice specializate in pedagogia Montessori sunt componentele obligatorii, integrate, ale mediului pregatit.
Salile de clasa Montessori nu sunt prevazute cu banci si catedra, acestea fiind inlocuite de mese si covoare, ca suprafete de lucru.
Mediul pregatit cuprinde intreg spatiul exterior si interior al institutiei, unde se pot desfasura activitati multiple si variate, posibilitatea de miscare fiind foarte mare.
Mediul pregatit este unul dintre conceptele-cheie ale pedagogiei Montessori si reprezinta contextul de lucru special creat pentru a-i asigura copilului ocazia de a actiona independent. Acest mediu este adaptat copilului, este ordonat si il „invita” permanent sa lucreze, sa actioneze singur, la propriul indemn, cu propriile lui capabilitati. Mediul pregatit il ajuta pe copil sa poata decide singur asupra activitatii pe care doreste sa o faca, ajutandu-l sa isi polarizeze atentia exclusiv asupra acelei activitati.