Vino la Atelierul cu miros de paine calda!

BUCURESTI - 12 martie 2012

Comunicat tip General in Arta & Entertainment, Monden / Lifestyle, Media / Publicitate

TheHobby te invita la atelierul de paine, unde vom recrea impreuna mediul relaxat din bucătărie, invatand pas cu pas sa ne bucuram de ceea ce afla, aplicam si in final gustam impreuna!

NU vei mai fi niciodata intimidat si vei merge in propria bucatarie ca un brutar adevarat pentru a coace paine alba, paine integrala, paine cu seminte, paine cu busuioc si oregano, paine cu masline, cu rosii uscate.. .. Singurul lucru de care vei fi limitat este doar imaginiatia ta!

Vino la Atelierul cu miros de paine calda!
 Painea obtinuta cu drojdie naturala sau salbatica are o savoare si o aroma inconfundabila. Ceea ce rezulta ne incanta simturile de fiecare data, gustul si mirosul painilor coapte de noi, aducand-ne aminte de painea coapta in copilarie de bunicile noastre la tara. 

Iulian Dutu, lectorul cursului

Vino la acest atelier practic in care se invata cum se face o paine savuroasa si sanatoasa, cu drojdie naturala (maia). 

STRUCTURA SI PERIOADA DE DESFASURARE

Durata cursului: 1 atelier de weekend in 24 martie, in locatia din Str. Erou Iancu Nicolae 147, Baneasa, in apropierea zonei Gradinii Zoologice si 25 martie, in Bucuresti, Palatul Cesianu Racovita din Str.C.A. Rosetti nr.5, in imediata apropiere a Ateneului Roman.

Interval orar: 11.00-15.00. 

CONDITII DE INSCRIERE

Toate ingredientele, materialele si ustensilele sunt incluse in pret. Locuri limitate.

Pentru alte informatii si rezervari, sunati 0722.141.399 / 021.269.01.05 sau pe e-mail: office@thehobby.

PRETUL CURSULUI

Cursul se va desfăşura de la ora 11.00, la aproximativ 15:00 şi costă 100 lei /participant. 

DESCRIEREA CURSULUI

Aflati cum se coace o paine sanatoasa si savuroasa la TheHobby, intr-un curs de 4 ore conceput pentru “brutarii” amatori care:

- doresc sa se bucure de gustul de neconfundat al painii facute in mod traditional cu maia traditionala si sa afle de ce aceasta drojdie naturala este mai buna pentru sanatate, dar si pentru gustul final al painii

- au o experienta limitata si au fost intimidati de informatia complexa si foarte diversa regasita pe internet sau in alte surse, privind reteta ideala, simpla si imbatabila de a face o paine gustoasa si sanatoasa in propria bucatarie

- sunt interesati de a invata sa obtina in lumea "reala" aluatul dospit ce se va transforma intotdeauna, ca intr-o magie in propriul cuptor, in painea calda, frumos crescuta, savuroasa si sanatoasa pe care toti ne-o dorim la masa.

- sunt atenti la ceea ce mananca si doresc sa isi protejeze sanatatea lor si a familiilor lor. 

Suna frumos, dar ce vom face la curs?

Pe parcusul orelor, veţi deveni mai mult sau mai putin pudrati cu faina (nu va faceţi griji, veti fi sfatuiti sa purtati sorturi si sa nu veniti imbracati in hainele cele mai bune), in timp ce Iulian Dutu, “brutarul nostru sef” ne va arata cum sa coacem painea cu drojdie naturala, ne va invata tehnicile de manuire a alutatului, ne va povesti despre etapele de dospire, temperatura si timpul de coacere in cuptor.

Vom servi o gustare de pranz  din ceea ce vom coace in timpul zilei, vom  avea ceaiuri si bauturi racoritoare la dispozitie in timpul zilei!

La finalul atelierului, veti lua cu dumneavoastra aluatul de paine pe care sa il coaceti in cuptor, retete, fisa de instructiuni, o parte din ustensile si o mostra de maia traditionala pe care sa o hraniti si sa o pastrati, astfel incat sa puteti incepe imediat dupa acest curs sa va coaceti propria paine oricand doriti!

Te invitam alaturi de noi sa inveti sa faci paine, intr-un mod in care sa iti poti permite sa te bucuri de ea zilnic!

LECTORUL CURSULUI

Iulian Dutu este bucurestean neaos, din tata-n fiu. Cele mai indepartate rude ale sale au locuit la maximum 50 de kilometri de Bucuresti. Dar mintea ii fugea mereu spre lumea rurala, spre painea traditionala coapta in cuptoare cu lemne sau spre livezile incarcate de fructe. Pasionat de gatit si gastronomie, Iulian Dutu s-a apucat serios de brutarie in urma cu vreo trei ani. Intre timp s-a mutat tocmai in Tara Hategului, unde primeste turisti pe care ii invata cum sa faca o paine gustoasa doar din apa, faina, sare si maia, pe care apoi o coc la test.

„Pasiunea a inceput cand m-am casatorit si am plecat de-acasa. Cred ca eram foarte pretentios si voiam sa fac eu mancarea, ca sa fiu sigur ca iese asa cum imi place mie. De multe ori nu iesea, da’ era făcuta de mana mea, deci era buna.“

Incercand sa inlocuiasca tot mai multe dintre produsele cumparate de la magazin cu cele facute in casa, la un moment dat si-a dat seama ca painea era un aliment pe care il evita deoarece il considera prea greu de obtinut.

Atunci a inceput sa se informeze: „In general sunt un autodidact si am invatat cel mai mult de pe forumurile de discutii si de pe blogurile altor pasionati amatori de brutarie traditionala (foarte putini din Romania). Aici trebuie sa-l menţionez pe Stefan Gheorghiu, un fizician ce pana la urma a reusit sa-şi deschida propria brutarie artizanala in Bucuresti si de la care, tot prin intermediul internetului, am invatat sa fac „motorul“ painilor mele, maiaua“.

in 2010 a urmat cursurile de brutarie organizate de Patronatul Roman din Industria de Morarit, Panificatie si Produse Fainoase, dupa care a lucrat ca voluntar timp de doua saptamani intr-o brutarie traditionala din satul francez Saint-Julien de Jonzy. Brutaria era detinutt tot de un fost orasean, un londonez pe nume Ben care se retrasese in satucul francez. „Am invatat efectiv ce inseamna sa lucrezi in brutarie, sa faci 100 de paini pe zi“, isi aminteste Iulian.

CUI SE ADRESEAZA CURSUL

Atelierul este destinat celor ce doresc sa invete – teoretic si practic – cum se face o paine taraneasca de casa, cu gust autentic. Vom coace cateva tipuri de paine si le vom degusta pentru a simti si vedea diferenta dintre o paine obisnuita, pregatita in cateva ore si una cu „drojdie naturala“, drojdie careia anglo-saxonii ii spun „starter“ sau „sourdough“, francezii „levain“, iar bunicile noastre ii spuneau „plamada“, „plamadeala“, „maia“ – in functie de zona tarii din care erau si careia astazi i se mai spune „drojdie salbatica“ sau „drojdie naturala“ si care tine loc de drojdie de bere in aluatul din care este pregatita aceasta paine. 

La finalul cursului, participantii vor sti:

- cum se face si cum se menţine o maia sanatoasa (la final participantii vor primi  propria cultura de maia)

- care sunt avantajele painii dospite cu maia in comparatie cu cea cu drojdie

- ce ustensile ne sunt de ajutor in plamadirea unei paini taranesti, traditionale

- cum sa integreze „plamadirea“ painii in programul de zi cu zi

- care sunt tehnicile folosite in brutaritul artizanal

- cum sa faca o paine taraneasca prin metode traditionale

- sa aprecieze o paine cu adevarat buna.

METODA DE PREDARE

Cursul are o orientare preponderent practica. 

CONDITII DE PLATA

Plata cursului se face prin transfer in contul Bancii Romane de Dezvoltare, afisat mai jos, sau cash la sediul ZONE ATELIER SRL.

SC ZONE ATELIER SRL

RO17BRDE445SV23998584450

Banca Romana de Dezvoltare, Agenţia Jolie Ville.

Persoană de contact: Andreea Sas - 0722.141.399

www.thehobby.ro

 

Despre INSIDE BRAND

ZONE ATELIER SRL
www.thehobby.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/inside-brand/vino-la-atelierul-cu-miros-de-paine-calda