« fatzaDA », proiect multimedia pentru centrul istoric al Brasovului

Brasov - 22 aprilie 2008

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

fatzaDA este un proiect multimedia, de sensibilizare, mobilizare si de implicare a comunitatii brasovene in procesul de restaurare al centrului istoric din Brasov.

Proiectul fatzaDA va avea loc in Piata Sfatului din Brasov in zilele de 23 si 24 mai si are urmatoarele obiective principale:
•mobilizarea atentiei publice si sensibilizarea cetatenilor prin implicarea in mod direct intr-un proiect care sa readuca atmosfera speciala a centrului istoric al orasului Brasov, intr-un context « european ».
•stimularea renovarii fatadelor cladirilor vechi, cele mai afectate de trecerea timpului, cladiri ce apartin patrimoniului cultural al Brasovului.

fatzaDA este un proiect multimedia, de sensibilizare, mobilizare si de implicare a comunitatii brasovene in procesul de restaurare al centrului istoric din Brasov.

fatzaDA este organizat de Asociatia Depoul de Arta Contemporana, Fundatia Ithaka si Primaria Brasov si are sustinere din partea mai multor centre si institute culturale, ONG-uri, televiziuni, radiouri, ziare si reviste, firme multinationale, arhitecti si firme de constructii, precum si al comunitatii brasovene.

La proiectul fatzaDA participa artisti plastici din tara si din strainatate, actori si muzicieni si va avea loc in Piata Sfatului, in zilele de 23-24 mai.

Proiectul este foarte ambitios, complex si de actualitate, adresandu-se in primul rand
oamenilor/firmelor entuziasti/te din Brasov, carora le pasa si vor sa isi aduca contributia la conservarea patrimoniului construit si a culturii brasovene, intr-un context european.

Lansarea publica a proiectului va avea loc in zilele de 1, 2, 3 si 4 mai 2008, cu ocazia Zilelor Brasovului, cand va avea loc si o conferinta de presa organizata de Biroul de presa al Primariei si de compania Inside Communication.
Pe parcursul intregii perioade vom avea un stand cu informatii si cu materiale promotionale, cu proiectii, muzica si jocuri interactive, concerte cu formatia KUMM si cu formatii locale, piese si texte compuse special pentru eveniment, de catre actorul Claudiu Bleont, de la Teatrul National din Bucuresti.

Despre Inside Communication

Proiectul « fatzaDA » este organizat de Asociatia DAC (Depoul de Arta Contemporana) si de Fundatia Ithaka cu sprijinul Primariei din Brasov


Dan Oprea (coordonator de proiect, presedinte D.A.C.)- dan@oprea.net – 0722.285996