Danny Pronk ii invata pe studentii oradeni cum sa obtina centura neagra la programare

Oradea - 12 mai 2010

Comunicat tip General in IT&C

Qubiz in parteneriat cu Organizatia studenteasca AIESEC Oradea organizeaza joi, 13 mai, ora 18:00, in Aula Magna a Universitații din Oradea, un nou eveniment adresat specialistilor si studentilor de la specializarile IT. Seminarul cu titlul “Black belt programming starts with ...” (Centura neagra la programare incepe cu…) face parte din proiectul Qubiz Academy, un concept prin care organizatorii doresc sa contribuie la dezvoltarea mediului IT din Oradea.
Danny Pronk, unul dintre cei mai importanți arhitecți software din Olanda.CEO ProBe-ASP B.V., revine in Romania pentru a prezenta acest al doilea seminar din cadrul proiectului Qubiz Academy.

In plus fata de evenimentul anterior prezentat de dl Pronk si intitulat Programming is a state of mind (Programarea este o stare a mintii), seminarul de joi va oferi foarte multe sfaturi practice pentru scrierea de cod mai performant si scalabil.

Seminarul este format din 2 parți. In prima parte a acestuia accentul se va pune pe teorie. Se va discuta despre modul in care codul interacționeaza cu sistemul de operare și efectele asupra microprocesorului. In partea a doua teoria expusa anterior va fi aplicata prin exemple concrete. Discutia va viza performanța, balanța intre cod tehnic mai bun și cod mai usor de citit, unde ar trebui sa tragem linia intre mentenanța și cod tehnic de calitate.

In prezent, datorita numarului mare de unelte de dezvoltare software, programatorii se bucura de o eficientizare a muncii, scurtand timpul de lucru. Cu toate acestea, uneori se pierde din vedere care este impactul folosirii noilor tehnologii asupra performanței, stabilitații și scalabilitații. Se pune problema daca programatorii au nevoie doar sa foloseasca uneltele de dezvoltare software sau ar trebui sa inteleaga și lucrurile care se intampla „sub capota”.

“Qubiz furnizeaza servicii complexe de consultanța, integrare și dezvoltare IT. Prin evenimentele pe care le organizam in cadrul Qubiz Academy vrem sa impartasim mediului academic și IT din experiența și cunoștințele specialiștilor noștri. In postura de prezentatori incercam sa aducem consultanți, analiști sau arhitecți de inalta clasa de la partenerii sau clienții cu care lucram. In acest sens ne bucuram sa il avem ca invitat pe Danny Pronk, recunoscut ca unul dintre cei mai importanți arhitecți software din Olanda”, a declarat Dan Sovrea, system architect Qubiz.


Despre Inside Communication

Qubiz este un furnizor de servicii IT complete, romano-olandez, cu sediul in Oradea. Prin soluțiile pe care le furnizeaza, ofera calitate sporita clienților sai, lucrand intr-un mediu european. Serviciile companiei includ consultanța, arhitectura de sistem, analiza, design, dezvoltare și implementare software.
Radu POPA, responsabil comunicare Qubiz, 0740 135607
radu.popa@qubiz.ro