Comunicat de presa

BUCURESTI - 25 octombrie 2005

Comunicat tip General in Banci / Asigurari

Transportatorii de marfa care au ca destinatie sau care tranziteaza Slovacia pot circula, de la 1 noiembrie 2005, fara autorizatie, ca urmare a liberalizarii traficului pe aceasta ruta.

Comunicat de presa

Astfel, operatorii vor solicita autorizatii de la Inspectoratul General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei (IGCTI), administratorul sistemului www.autorizatiiauto.ro, numai in cazul cand operatorul roman incarca marfa din Slovacia, dar are ca destinatie o a treia tara, sau cand are ca destinatie Slovacia si incarca marfa dintr-o a treia tara (autorizatii terta tara).

Pentru destinatia Slovacia, sistemul a atribuit 1.500 de autorizatii, in urma alocarii pe luna noiembrie a acestui an, incheiata la sfarsitul saptamanii trecute.

Numarul de autorizatii auto pentru Italia ca tara de tranzit a fost de patru mii, cu patru sute mai mult fata de estimarea initiala Din totalul autorizatiilor distribuite cu aceasta ocazie, sase sute sunt pentru tranzit comunitar.

Sistemul a distribuit pentru luna noiembrie peste 30.000 de autorizatii pentru tarile de destinatie si de tranzit cele mai uzitate, cum ar fi: Germania, Italia, Ungaria sau Croatia.

www.autorizatiiauto.ro a fost lansat in 2003 de catre Ministerul Comunicatiilor si Tehnologia Informatiei pentru a inlesni procesul de obtinere a autorizatiilor de transport.

IGCTI mai administreaza sistemele www.e-licitatie.ro si www.e-guvernare.ro, care fac parte din programul de guvernare electronica.

Despre Inspectoratul General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei

IGCTI este o institutie publica ce administreaza spectrul de frecvente radioelectrice, supravegheaza si controleaza activitatile din domeniul comunicatiilor si opereaza, la nivel national, trei proiecte de Guvernare Electronica (www.e-guvernare.ro, www.e-licitatie.ro si www.autorizatiiauto.ro).
IGCTI, str. Italiana, nr.22, sector 2
Claudia Covaci
Director Relatii Publice
Tel:303.29.46
Fax:303.29.92
claudia.covaci@igcti.ro