Vicepresedintele Microsoft EMEA la IGCTI

BUCURESTI - 13 martie 2006

Comunicat tip General in IT&C

Vicepresedintele Microsoft EMEA Vahe Torossian a vizitat, astazi, 2 martie 2006, Inspectoratul General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei (IGCTI), unde a aflat despre planurile IGCTI din acest an si despre stadiul Sistemului Electronic National (SEN)- www.e-guvernare.ro, dezvoltat impreuna.

Vicepresedintele Microsoft EMEA la IGCTI

“Imi face placere sa constat progresul colaborarii noastre cu IGCTI privind proiectele de guvernare electronica,” a declarat Vahe Torossian. „Suntem parteneri si dorim sa contribuim la realizarea viziunii IGCTI privind guvernarea electronica drept instrument accesibil fiecaruia. Impartasim cunostinte, cele mai bune practici si planurile noastre de viitor pentru a realiza obiectivele de e-government, in beneficiul cetatenilor romani”.

Vorbind despre planurile IGCTI, presedintele Catalin Marinescu a mentionat ca IGCTI are in vedere dezvoltarea SEN pentru a creste baza actuala de utilizatori. „Colaborarea de pana acum a avut ca rezultat transmiterea mai rapida a datelor de catre cetateni si marii contribuabili”.

Unul din planurile privind extinderea serviciilor de guvernare electronica din acest an se refera la o infrastructura de certificare electronica, menita sa asigure interoperabilitatea intre autoritatile de certificare existente (Bridge Certification Authority- Bridge CA). Bridge CA va permite schimbul de informatii dintre administratiile guvernamentale din tara si cu cele din Uniunea Europeana.

Un alt proiect priveste asigurarea continuitatii acestor servicii. Acest lucru va fi asigurat prin realizarea unui Centru de recuperare in caz de dezastru, care are rolul de a asigura functionarea continua a sistemului chiar in cazul unor dezastre, prin replicarea in oglinda a acestuia, intr-o locatie diferita.

Colaborarea dintre IGCTI si Microsoft a demarat in 2003, o data cu dezvoltarea proiectului- pilot SEN. De asemenea, cele doua organizatii au mai colaborat si la dezvoltarea www.e-licitatie.ro.

Despre Inspectoratul General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei

IGCTI este o institutie publica ce administreaza spectrul de frecvente radioelectrice, supravegheaza si controleaza activitatile din domeniul comunicatiilor si opereaza, la nivel national, trei proiecte de Guvernare Electronica (www.e-guvernare.ro, www.e-licitatie.ro si www.autorizatiiauto.ro).
Claudia Covaci
Director PR
claudia.covaci@igcti.ro