Când parintii sunt departe...

BUCURESTI - 27 mai 2013

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, ONG, Social

Instituto Cervantes din Bucuresti, cu sprijinul Organizaţiei Salvaţi Copiii şi Hi Film, organizeaza joi, 30 mai, ora 18:00 proiectia speciala a documentarului „aici..adica acolo” de Laura Capatina Juller, un film despre efectele migraţiei asupra copiilor.

Când parintii sunt departe...

Proiectia va avea loc in Sala Auditorium a Instituto Cervantes, din Bd. Regina Elisabeta nr. 38 şi va fi urmată de o scurtă dezbatere si de prezentarea proiectul PIL de Integrare Lingvistica dezvoltat de Instituto Cervantes.

Participa: Dna. Carola Velásquez Ormeño (Diplomat), Mrs. Laura Capatana Juller (regizoarea filmului), Dna.Andreea Biji (Psihologt, Salvati Copiii), Dna.Mila Crespo Picó (Sef de Studii al Instituto Cervantes din Bucuresti)

Filmul se va proiecta cu subtitrare in limba engleza. Intrarea este libera, numar de locuri limitat.

În ultimii 10 ani, din România au plecat la muncă în străinătate foarte multi oameni. Copiii ai căror părinţi sunt plecaţi să lucreze în altă ţară reprezintă o categorie extrem de vulnerabilă, ce are nevoie de sprijin emoţional şi educaţional specializat. Organizaţia Salvaţi Copiii România derulează programul Creştem împreună ce oferă servicii copiilor aflaţi în situaţie de risc prin plecarea părinţilor la muncă în străinătate în 16 centre din 15 oraşe din România: Bucureşti, Piteşti, Mangalia, Târgovişte, Craiova, Reşiţa, Timişoara, Lupeni, Petrila, Braşov, Piatra Neamţ, Sighişoara, Negreşti, Iaşi şi Suceava.

În prezent, peste 900 de copii sunt implicaţi în activităţi de suport şi orientare şcolară, consiliere, programe de timp liber, facilitarea socializării şi asigurarea comunicării permanente cu părinţii plecaţi, centrele asigurând şi programe de suport şi consiliere pentru persoanele în grija cărora au rămas aceşti copii.

În cadrul acestui demers, activităţile de advocacy şi conştientizare a fenomenului copiilor rămaşi „singuri acasă” reprezintă o prioritate pentru elaborarea unui sistem de protecţie pentru copiii lipsiţi de îngrijire parentală adecvată din cauza migraţiei economice în străinătate.

În acest sens, Institutul Cervantes, Organizaţia Salvaţi Copiii şi Hi Film au deosebita plăcere de a vă invita la proiecţia specială a documentarului „aici... adică acolo”, un film despre efectele migraţiei asupra copiilor.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/institutul-cervantes-bucuresti/cand-parintii-sunt-departe