parteneri europeni

INVITAŢIE
SEMINAR REGIONAL PromoBio

“Proiecte de valorificare energetică a biomasei lemnoase în Regiunea Centru – Identificarea dificultăţilor din procesul de implementare şi posibilităţi de rezolvare”

BUCURESTI - 29 aprilie 2013

Comunicat tip General in Energie

Live site

“Proiecte de valorificare energetică a biomasei lemnoase în Regiunea Centru

Institutul de Studii şi Proiectări Energetice Bucureşti, în parteneriat cu Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru şi BIOENERGY 2020+ Austria au deosebita plăcere de a vă invita să participați la cel de-al doilea Seminar Regional din cadrul proiectului PromoBio, axat pe tematica utilizării biomasei pentru producerea de energie. Evenimentul PromoBio se va desfășura în data de 8 Mai 2013, intre orele 9,30-15,00 la hotelul Kolping, situat în strada Sándor Petőfi nr. 27 din municipiul Braşov.

Acest eveniment face parte din activitățile proiectului „Promovarea Inițiativelor Regionale în domeniul Bioenergiei – Promobio“, co-finanţat din programul Intelligent Energy Europe. PromoBio (www.promobio.eu) este coordonat de Institutul de Cercetări Forestiere din Finlanda (METLA), iar alături de ADR Centru, ISPE şi BIOENERGY 2020+ participă şi alte organizaţii din Finlanda, Polonia şi Slovacia. Acest proiect își propune să sprijine inițiativele regionale în domeniul utilizării bioenergiei din trei regiuni țintă: Regiunea Centru (România), Gostynin Lake (Polonia) și Banska Bystrica (Slovacia) beneficiind de expertiza partenerilor din Finlanda și Austria.

Obiectivele principale ale acestui seminar sunt:

- Consultarea actorilor regionali cu privire la elaborarea Planului de Actiune pentru valorificarea energetica a biomasei lemnoase în Regiunea Centru şi prezentarea principalelor elemente care stau la baza Planului Regional de Actiune – structură, metodologie, parţi interesate;

- Proiecte pilot propuse în Regiunea Centru în domeniul bioenergiei;

- Identificarea dificultăţilor de ordin tehnic/economic/financiar care pot apărea în procesul de implementare a proiectelor pentru valorificarea energetică a biomasei lemnoase şi soluţii de rezolvare sau de atenuare a efectelor acestora.

Acest eveniment este dedicat companiilor industriale şi asociaţiilor profesionale care îşi desfăşoară activitatea în domeniul producerii, valorificării şi/sau utilizării biomasei şi autorităților publice locale din Regiunea Centru care au derulat sau intenționează să deruleze proiecte de investiţii pentru producerea de energie din biomasă.

Pentru a putea organiza cât mai bine acest eveniment, vă rugăm să confirmați participarea dumneavoastră până la data de 7 mai a.c., persoane de contact: Adriana Milandru (tel: 0724222669 sau 0212061002, fax: 0212101255; e-mail: adriana.milandru@ispe.ro) şi Ovidia Caba (tel: 0757119090 sau 0358401276, int 461, fax: 02580818613; e-mail: ovidia.caba@adrcentru.ro).

Vă mulţumim pentru interesul Dvs. şi vă asteptăm la seminarul PromoBio!

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/institutul-de-studii-si-proiectari-energetice/seminar-regional-promobio-proiecte-de-valorificare-energetica-a-biomasei-lemnoase-in-regiunea-centru-identificarea-dificultatilor-din-procesul-de-implementare-si-posibilitati-de-rezolvare