Proiectul Tinerilor Profesionişti şi Institutul Naţional de Administraţie (INA) au decernat astăzi certificatele de promovare a primei faze a Programului de formare specializată în administraţie publică, cu dur

BUCURESTI - 25 august 2004

Comunicat tip General in Administratie Publica

Miercuri, 25 august, Proiectul Tinerilor Profesionişti (Young Professionals Scheme – Phare RO 0106.03), împreună cu Institutul Naţional de Administraţie (INA), au organizat ceremonia de decernare a certificatelor de promovare a primei faze a Programului de formare specializată în administraţie publică, cu durata de 1 an, pentru stagiarii, mentorii, experţi locali şi instructorii din cadrul Proiectului. Evenimentul a avut loc la sediul INA, din strada Eforie nr. 5, sector 5, sala ”Zodiac”.

La festivitate au participat domnii: Gheorghe EMACU - Ministru delegat pentru administraţia publică; Giorgio FICARELLI – reprezentantul Delegaţiei Comisiei Europene în România; Marius PROFIROIU - Secretar de stat pentru Reforma Administraţiei Publice; Moses ANIBABA - Director adjunct, British Council. Organizatorii evenimentului au fost reprezentaţi de către domnul Pavel NĂSTASE - Director General, Institutul Naţional de Administraţie şi domnul Pete WOODS – expert de formare, Proiectul Tinerilor Profesionişti. Au participat, de asemenea, reprezentanţi ai autorităţilor administraţiei centrale şi locale, ai ambasadelor Marii Britanii, Olandei, Germaniei, Spaniei şi Franţei, ai proiectelor Phare ce sprijină dezvoltarea INA, precum şi reprezentanţi mass-media.

Domnul Gheorghe EMACU, ministru delegat pentru administraţie publică, a afirmat: “Crearea unui nou corp de tineri manageri profesionişti este o etapă esenţială în modernizarea administraţiei publice din România...Proiectul Tinerilor Profesionişti este rodul conjugării eforturilor şi expertizei unor importante instituţii naţionale şi europene, recunoscute pentru profesionalismul dovedit în procesul de formare a funcţionarilor publici. Entuziasmul şi tinereţea acestor 29 de stagiari şi in viitor a celor încă 100 de Bursieri, participanţi la Program, susţinute de o pregătire profesională temeinică, acumulată în decursul acestui an, vor aduce o viziune nouă asupra administraţiei publice şi vor determina schimbarea mentalităţilor şi a atitudinilor.”

La rândul său, domnul Marius PROFIROIU, secretar de stat pentru Reforma Administraţiei Publice, a menţionat: “Este evident că o prioritate pentru guvern la momentul actual este aceea de a forma viitori lideri în administraţie publică.”

Domnul Pavel NĂSTASE, directorul General INA, a precizat: “În zilele noastre reuşesc cei care lucrează în echipă. Am certitudinea că stagiarii de astăzi, viitorii manageri publici, alături de colegii lor, cursanţii la Programul de Formare Specializată în Administraţie Publică, cu durata de 2 ani, vor forma o echipă de tineri profesionişti la nivelul administraţiei publice centrale şi locale. Această echipă este indispensabilă pentru revitalizarea nu numai a procesului de reformă, ci şi a mentalităţii funcţionarului public, către un funcţionar public competent la nivel european.”

Stagiarii care au promovat prima fază a Programului de formare specializată în administraţie publică, cu durata de 1 an, Proiectul Tinerilor Profesionişti, vor urma un stagiu de 3 luni în instituţii ale administraţiei publice din Uniunea Europeană, iar la întoarcere, după evaluarea performanţelor de către o Comisie Specială şi acordarea diplomei INA, vor deveni primii manageri publici, conform prevederilor OUG 56/2004.

Despre INSTITUTUL NATIONAL DE ADMINISTRATIE

Pentru detalii suplimentare, vă rugăm să ne contactaţi la telefonul – 312 77 15, persoană de contact Florina BADEA, responsabil Relaţii Publice.

INSTITUTUL NATIONAL DE ADMINISTATIE

STR. EFORIE NR. 5, SECTOR 5, BUCURESTI

TEL/ FAX: 021 314 50 56
inainf@ina.gov.ro