Curs gratuit pentru organizatii neguvernamentale, sindicate si patronate, regiunea Sud-Muntenia, Februarie –August 2010

- 14 ianuarie 2010

Comunicat tip General in ONG

Asociatia Institutul Roman de Training are placerea de a va invita sa participati la programul de formare „De la informatie la parteneriat”, program de formare in domeniul transparentei decizionale si accesului la informatiile de interes public.

Etapa de inscrieri pentru participarea la acest program se desfasoara in perioada 5 ianuarie – 22 ianuarie 2010.

Proiectul se adreseaza reprezentantilor organizatiilor neguvernamentale, sindicatelor si patronatelor din cele 8 regiuni ale Romaniei, respectiv din Bucuresti-Ilfov, Sud-Muntenia, Sud-Est, Nord-Est, Centru, Nord-Vest, Oltenia si Vest.

Tematica abordata pe parcursul programului de formare va acoperi patru arii principale: transparenta decizionala, acces la informatiile de interes public, tehnici si instrumente de advocacy, politici publice.

In fiecare dintre aceste regiuni se va desfasura un program de formare care include atat o componenta de training in format e-learning cat si o componenta de training in sala de curs.

Calendarul programului de formare pentru regiunea Sud - Muntenia:
•Modul e-learning: 01.02.2010 - 19.03.2010
•Modul de lucru si studiu individual*: 22.03.2010 – 02.04.2010
•Modul in sala (locatie: Pitesti): 31.05 - 01.06.2010
•Modul de lucru si studiu individual*: 07.06.2010 - 16.07.2010
•Examen final: 06.08.2010
*Pentru aceste module NU este necesara prezenta in sala de training.

La finalul programului de formare participantii vor detine atitudinea, aptitudinile si cunostintele necesare pentru a utiliza instrumentele furnizate de legislatia transparentei decizionale si accesului la informatiile de interes public, in scopul sustinerii si promovarii organizatiilor pe care le reprezinta.
Dupa parcurgerea primului modul de training, participantii vor elabora un proiect pe una din temele abordate pe parcursul programului de formare. In baza performantelor obtinute la acest proiect, participantii vor fi selectati pentru a participa la modulul in sala de curs.

Modulul desfasurat in sala de curs se va continua cu o perioada de studiu si lucru individual, pe parcursul careia participantii, cu asistenta tehnica a trainerilor vor elabora un proiect ce va fi prezentat in cadrul examenului final.

Programul de formare se va finaliza cu organizarea unui examen de certificare, in cadrul caruia participantii vor prezenta proiectul realizat si vor sustine un test grila in fata unei Comisiei de examinare formata din doi reprezentanti ai Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor si un reprezentant al IRT. In baza rezultatelor obtinute, participantii vor primi un certificat de absolvire recunoscut de Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale si Ministerul Educatiei si Cercetarii pentru Competente Sociale si Civice.

Pentru a va inscrie la programul de formare aveti la dispozitie una din urmatoarele modalitati:
•ne puteti transmite un email la: inscrieri@transparenta.info sau
•puteti completa formularul online de inscriere, accesand www.transparenta.info/formare

Informatii cost:
Institutul Roman de Training acopera, in cadrul proiectului, costurile privind organizarea programului de formare (modulul e-learning, modulul in sala de curs, modulele de asistenta tehnica), masa, cazarea, si pauzele de cafea pentru modulul desfasurat in sala de curs. Acoperirea costurilor privind transportul revine participantilor la programul de formare.

Nu ezitati sa ne contactati pentru orice detalii suplimentare considerati necesare in luarea deciziei dumneavoastra sau a altui membru al organizatiei dumneavoastra de a participa la programul de formare „De la informatie la parteneriat”.

Pentru orice informatii suplimentare Malina Neagu, asistent de training, va sta la dispozitie.

Despre Institutul Roman de Training

Proiectul „De la informatie la parteneriat” - Formare pentru intarirea capacitatii de monitorizare si participare la procesul decizional este co-finantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritara 3. „Cresterea adaptabilitatii lucratorilor si a intreprinderilor”, Domeniul major de interventie 3.3. „Dezvoltarea parteneriatelor si incurajarea initiativelor partenerilor sociali si societatii civile”, Apelul de propuneri 41.

Malina Neagu
Asistent de training
E-mail: malina.neagu@transparenta.info
Tel./Fax: 021-3116855, 3116858