Intracom Telecom imbogățește portofoliul sau E-Band pentru Conectivitate Enterprise

BUCURESTI - 11 octombrie 2016

Comunicat tip Produse / Servicii in IT&C, Tehnologie

Atena 10 octombrie - Intracom Telecom, un furnizor de sisteme de telecomunicații la nivel mondial si solutii, a anuntat astazi extinderea liniei sale de produse de transmisiuni in unde milimetrice prin adaugarea echipamentului UltraLink ™ -BX70, un echipament radio care functioneaza in „Banda E”, pentru a aborda cerintele segmentului pieții de acces si conectivitate in zona Enterprise. Echipamentul este fabricat in totalitate la INTRAROM, subsidiara Intracom Telecom din Romania si principala baza de productie a grupului. Compania va lansa cea mai recenta oferta a sa la GITEX Technology Week, in intervalul 16-20 octombrie 2016 Dubai.

 Recunoscand necesitatea unui sistem radio care sa demonstreze performanțe comparabile cu sistemele pe fibra optica dar la un preț care sa poate sprijini mai bine modelele de afaceri ale diferitelor segmente de piață, am dezvoltat solutia UltraLink - BX70™ care poate fi utilizata în aplicații de mare capacitate, in conditii de pret competitive.  

John Tenidis, Marketing Director Wireless Solutions Intracom Telecom

UltraLink ™ -BX70 este un echipament radio Ethernet TDD ultra-compact de tip outdoor care operează în zona de frecvente de 71-76 GHz a spectrului E-Band, folosit pentru conectivitatea  legaturilor punct la punct, oferind o viteza de transmisie mai mare de 1Gbps la distante de peste 5 km. In mod ideal, acesta se adreseaza aplicatiilor de conectivitate B2B de tipul „last-mile”, serviciilor de extindere ale aplicatiilor de tip FTTx, ofertelor de de servicii în bandă largă catre unități de tip multi-locuință, solutiilor de conectivitate pentru cladiri guvernamentale și cladirile serviciilor publice, utilități și complexe industriale, interconectare de clădiri ale campusurilor universitare precum si transportul informatiilor provenite de la sistemele de securitate si retele de acces WiFi. 

UltraLink ™ -BX70 atinge viteze de transfer agregate de până la 1.6 Gbps, oferind în același timp un set complet de functionalitati de tip Carrier Ethernet. Modul de operare TDD oferă flexibilitate și eficiență în furnizarea de servicii cu profiluri de trafic simetrice sau asimetrice, pentru diferite tipuri de necesitati de transport ale aplicatiilor de acces in banda larga. 

Dl. John Tenidis, Director de Marketing al portofoliului de soluții wireless Intracom Telecom, a comentat: "Recunoscand necesitatea unui sistem radio care sa demonstreze performanțe comparabile cu sistemele pe fibra optica dar la un preț care sa poate sprijini mai bine modelele de afaceri ale diferitelor segmente de piață, am dezvoltat solutia UltraLink - BX70™  care poate fi utilizata în aplicații de mare capacitate, in conditii de pret competitive. Multe tipuri de organizații care au nevoie de conectivitate la viteze de Gbps, inclusiv operatorii de rețea, furnizorii de servicii Internet, universități, companii de utilități, întreprinderi, servicii civile, autoritățile portuare etc., pot beneficia acum de caracteristicile și capacitățile solutiei UltraLink ™ -BX70."

Despre Intrarom S.A.

Intrarom, a subsidiary of Intracom Telecom, has constantly consolidated its position as major vendor on the Romanian Telecom Market and nowadays has around 400 employees and a total industrial area of 33,000 sq.m. Sustained by a solid infrastructure having a total investment of 24 million euros, the company’s experience covers the following lines of business: turn-key solutions for telcos, integrated IT&C solutions for Public Sector, tailor-made applications for enterprise, utilities and banking sector, multi-vendor support and field maintenance, telecommunications systems manufacturing.
Intracom Telecom is a global telecommunication systems and solutions vendor operating for over 35 years in the market. The company innovates in the areas of small-cell backhaul, wireless transmission and broadband wireless access and has successfully deployed its industry leading point-to-point and point-to-multipoint packet radio systems worldwide. Moreover, Intracom Telecom offers a competitive portfolio of revenue-generating telco software solutions and a complete range of ICT services, focusing on big data analytics, converged networking and cloud computing for operators and private, public and government clouds. The company invests significantly in R&D developing cutting-edge products and integrated solutions that ensure customer satisfaction. Over 100 customers in more than 70 countries choose Intracom Telecom for its state-of-the-art technology. The company employs more than 1,800 people and operates subsidiaries in Europe, Russia and the CIS, the Middle East and Africa, Asia and North America. For more information, visit www.intracom-telecom.com