2009 a adus o crestere de 50% pentru IT Assist

BUCURESTI - 19 ianuarie 2010

Comunicat tip General in IT&C

Desi am trecut printr-un an de criza in sectorul IT, la incheierea anului 2009 IT Assist raporteaza o crestere de 50% a veniturilor din servicii IT si o cifra de afaceri previzionata de 3 Milioane RON pentru 2010.

Cresterea se bazeaza in special pe castigarea de noi clienti, companii de marime medie si mare care au externalizat partial sau total serviciile IT, dar si pe dezvoltarea unor parteneriate strategice cu firme de top in domeniul IT. Printre clientii de referinta castigati in 2009 se numara si filialele romanesti ale unor companii multinationale, precum Red Bull, Xerox sau L'Oreal.
**Strategia noastra de piata a fost inca de la infiintare sa ne adresam exclusiv companiilor din mediul privat. Acesta este unul din principalele motive pentru care IT Assist a inregistrat o crestere de 50% a veniturilor din servicii in conditiile in care segmentul IT a avut un recul spectaculos bazat in special pe inexistenta proiectelor din sectorul public, dar si pe scaderea semnificativa a cererii de produse IT din toate segmentel** declara Marius Militaru, director marketing si vanzari IT Assist.

Intrebat despre planurile de viitor Dl. Mircea Mitu, Director tehnic IT Assist declara **2010 este un an al marilor ambitii pentru echipa IT Assist. Strategia noastra de diferentiere si de pozitionare ca pionier in zona furnizorilor de servicii IT ne stimuleaza sa cautam mereu cele mai noi si eficiente tehnologii care sa creeze valoare clientilor nostri. Totusi pentru ca suntem in an de criza si costurile sunt foarte importante pentru noi si clientii nostri, eficientizam in permanenta si punem un mare accent pe excelenta operationala**.

2009 a insemnat un an de recul al industriei IT romanesti in special pentru vanzarea de produse hardware si proiectele de dezvoltare a infrastructurii IT. In 2010 estimam ca lucrurile nu se vor schimba substantial in sectorul privat, majoritatea companiilor au inca bugete de criza si se focalizeaza pe mentinerea nivelelor actuale de vanzari si mai putin pe dezvoltare. In acest context economic IT Assist poate demonstra cu multiple argumente ca externalizarea IT nu mai este doar o alternativa viabila la dezvoltarea competentelor proprii in domeniu, ci a devenit cea mai eficienta cale pentru a capata flexibilitate si scalabilitate precum si a aduce know-how rapid cu costuri scazute.

**Avem semnale pozitive de la clientii nostri; multi clienti traditionali ne-au multumit pentru modul in care am inteles sa ne adaptam nevoilor lor in anul 2009 si noi speram ca prin loialitate, adaptabilitate si intelegerea profunda a nevoilor lor am reusit sa ii transformam in parteneri pe termen nelimitat. Aceste semnale precum si achizitia de clienti noi ne indreptatesc sa credem ca 2010 va insemna un an cu o crestere cel putin egala cu 2009. Cresterea planificata de noi pentru urmatorii ani nu va fi liniara, ci exponentiala pentru ca odata cu dezvoltarea unor diferentiatori extrem de puternici ne-am castigat o pozitie imbatabila pe piata furnizorilor profesionisti de servicii de mentenanta IT. Viziunea noastra este ca pana in 2012 sa atingem un nivel de 2 Mil Euro exclusiv din furnizarea de servicii de mentenanta IT si alte 3 Mil Euro din proiecte de dezvoltare de infrastructura** conchide Dl. Militaru.

Despre IT ASSIST SERVICES SRL

Despre IT Assist

Misiunea IT Assist este de a crea eficienta si valoare pentru clientii sai, intr-un strans parteneriat, prin oferirea de solutii si servicii IT la un nivel superior, create prin pasiunea si dedicatia pentru tehnologie avansata, inovatie si excelenta operationala.
IT Assist este furnizorul de servicii IT preferat atat de companiile ce aleg sa externalizeze complet departamentul IT, cat si de marile companii pentru care furnizeaza servicii sau solutii de inalta specializare precum si implementare de solutii IT in regim de ``managed services``.
Pentru mai multe informatii despre IT Assist, nu ezitati sa ne contactati!

Marius Militaru
Director Marketing si Vanzari
0721.335.093
www.itassist.ro

marius.militaru@itassist.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/it-assist-services/2009-a-adus-o-crestere-de-50-pentru-it-assist