G DATA a sponsorizat Scoala de Vara IP Workshop

BUCURESTI - 17 august 2010

Comunicat tip General in IT&C

In statiunea Calimanesti, judetul Valcea, s-a desfasurat cea de-a IV-a editie a Scolii de Vara Ideas&Projects Workshop, organizata de Liga Studentilor si Absolventilor Filierei Anglofone, in colaborare cu Asociatia Studentilor si Absolventilor Filierei Francofone. Actiunea a avut loc in perioada 30 iulie-12 august in incinta Grupului Scolar Economic Calimanesti.

G DATA a sponsorizat Scoala de Vara IP Workshop

La aceasta editie a Scolii de Vara, avand ca unul dintre sponsori compania G DATA Software, reprezentata in Romania prin distribuitorul exclusiv IT Sistem Services, au participat peste 70 de persoane - studenti, elevi si profesori, din aproape toate zonele tarii, distanta neconstituind un impediment pentru cei dornici de a invata lucruri noi si de a se perfectiona. Cu aceasta ocazie, s-au predat cursuri de Grafica si Design, Programare pentru Android, Retele, Robotica, Utilizare Linux, Fotografie si Dezvoltarea Proiectelor Software, cele mai reusite proiecte fiind premiate de sponsorii evenimentului: G DATA, Adobe si Gigabyte.

La sugestia specialistilor de la G DATA, s-a tinut un seminar pe probleme de securitate, unde s-a pus accent pe importanta utilizarii unei solutii antivirus si unui firewall. Organizatorii si-au propus sa le arate tinerilor participanti care sunt metodele prin care sunt citite in mod neautorizat mesajele instant de catre terte persoane, cum se poate obtine contul de e-mail prin POP3 sau cum se pot obtine informatii din baze de date prin injectarea unui cod malware.

„Am incercat cu aceasta ocazie sa sprijinim eforturile tinerilor studenti care au organizat prin forte proprii aceasta Scoala de Vara si pe care ii putem numi, de acum, parteneri traditionali G DATA. Ei vor fi inclusi, in continuare, in actiunile prin care G DATA ii sustine pe cei care reprezinta viitorul in IT“, afirma Costin Pecingina, Marketing&PR Manager la IT Sistem Services, care a sustinut in fata audientei o prezentare in care a evidentiat beneficiile si noutatile celei de-a XI-a generatii de solutii de securitate antivirus G DATA, ce urmeaza a fi lansata in curand si in Romania.

Pentru galeria foto, proiecte, activitati sau pentru alte detalii despre eveniment, puteti accesa link-ul http://calimanesti.ipworkshop.ro/.
-###-

Despre IT Sistem Services

Despre G DATA Software AG
25 de ani de G Data Software AG
G Data Software AG, cu sediul central la Bochum, este o companie cu o expansiune software inovativa si rapida care se concentreaza pe solutiile de securitate IT. Drept specialist in securitatea pe Internet si pionier in domeniul protectiei antivirus, compania fondata in 1985 la Bochum, a produs primul program antivirus acum mai bine de 20 de ani si in 2010 sarbatoreste aniversarea a 25 de ani.
Asadar, G Data este printre primele companii de software de securitate din lume. De mai mult de cinci ani, nici un alt furnizor european de software de securitate nu a castigat mai multe premii internationale decat G Data.
Gama de produse cuprinde solutii de securitate atat pentru consumatorii casnici, cat si pentru companiile mici, medii si mari. Solutiile de securitate G Data sunt disponibile in mai mult de 60 de tari din intreaga lume.
Mai multe informatii despre companie si solutiile G Data Security sunt disponibile pe
www.gdatasoftware.com.

Despre IT SISTEM SERVICES
IT SISTEM Services este o companie cu capital 100% romanesc care activeaza in domeniul externalizarii serviciilor de administrare a infrastructurilor IT (outsourcing) – mentenanta, administrarea sistemelor de calcul, administrarea retelelor, administrarea serverelor - oferind solutii complete de securitate a informatiei, e-mail, site-uri web, conectivitate si interoperabilitate. Ofera de asemenea suport tehnic (help-desk) si suport pentru achizitii hardware. Odata cu lansarea G Data in Romania, IT SISTEM Services asigura suportul gratuit 24/24, 7/7, pentru toate solutiile de securitate G Data comercializate la nivel national. Mai multe detalii puteti gasi pe www.itsistem.ro.
Contact pentru presa: Costin Pecingina – Public Relations Manager
Tel.: 021.211.20.94 / 0371.168.090 / 0725.225.615 / 0752.028.799
E-mail: costin@itsistem.ro

costin@itsistem.ro