Sunteti gata de training pentru 2020?

BUCURESTI - 31 martie 2011

Comunicat tip General in Afaceri, Educatie / Cultura

Prognoza legata de forta de munca europeana pana in anii 2020-2025 semnaleaza un posibil dezechilibru intre cererea si oferta de pe piata competentelor cu nivel mediu si inalt de calificare.

Restabilirea echilibrului va crea oportunitati pentru educatia permanenta. Un rol important in sustinerea procesului de invatare le revine trainerilor, care vor avea nevoie de urmatoarele atribute:
• Curiozitatea de a ajunge in inima unei probleme, de a intelege modul in care opereaza organizatia si in care oamenii pot sa asigure beneficiile promise prin bunuri si servicii;
• Curajul de a pune intrebari dificile si de a propune solutii care induc schimbarea obiectivelor strategice ale organizatiei sau ale individului;
• Flexibilitatea, pentru ca ritmul schimbarii accelereaza ceea ce noi avem de invatat si de reinvatat pentru supravietuire.

Un sfat de dat, nu de urmat :-) catre practicienii din domeniul Learning & Development ar fi "sa aiba incredere in propria judecata, sa arate incredere de sine si sa isi croiasca propriul drum in organizatii. (Martin Sloman, L&D 2020).

Cu certitudine, viitorul ofera un potential real pentru cei care vor fi in pas cu timpul. O minte clara si o buna performanta profesionala se obtin cu pregatire profesionala solida si continua.

Programele oferite de ITOL, Certificate in Training & Development si Diploma in Training Management and Organisational Learning va ajuta sa va consolidati statutul profesional, sa deschideti oportunitati de cariera si de business educational.

I. CERTIFICATE in TRAINING and DEVELOPMENT se adreseaza trainerilor, formatorilor, facilitatorilor cu experienta de 2-3 ani in domeniu.

Aceasta certificare va ajuta sa faceti pasul de la „Training” catre „Learning”, de la rolul de Trainer, la cel de Consultant in Learning & Development, oferind oportunitati de:

- imbunatatire a aptitudinilor de sustinere si facilitare;  

- intelegere a organizatiei si aplicarea rolului de Consultant in invatare (stiluri, instrumente, tehnici). 

II. DIPLOMA in TRAINING MANAGEMENT and ORGANIZATIONAL LEARNING se adreseaza Managerilor de training cu experienta de minimum 3 ani, furnizorilor de formare, Consultantilor in Learning&Development.

Programul  “Diploma” este dedicata celor care isi propun sa sporeasca impactul invatarii in organizatie. Programul va ajuta sa:

- gestionati procesele de invatare in organizatie (la nivel operational si la nivel de costuri);

- elaborati, implementati si evaluati planuri de training;  

- intelegeti si proiectati strategii pentru organizatia care invata.

Obtineti de la Institute of Training and Occupational Learning Certificatul international si distinctia profesional - educationala de Membru ITOL.

Data de incepere: 28 aprilie 2011. Repere de curriculum, calendar si pret gasiti consultand www.itol.ro, pagina dedicata  Certificarilor internationale.

Persoana de contact: Gabriela Solomon, Learning Manager, Mobil: 0731.344.865, itol@itol.ro

Despre ITOL CENTRAL EASTERN EUROPE S.R.L.

Oferta ITOL cuprinde calificări şi afilieri la corpuri profesionale internaţionale, acreditări de programe de trainng, proiecte care permit asumarea de către practicienii din resurse umane, training, dezvoltare a unui rol activ în piața de formare.Pentru detalii suplimentare despre ITOL, puteţi accesa www.itol.ro.