Pamirco – traverse de cale ferata din stejar si fag

Timisoara - 3 august 2021

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri

Pamirco Manastiur este unul din producatorii romanesti care prelucreaza traversele de cale ferata doar din lemn de esenta tare. Rolul acestuia este de a reda un nivel de rezistenta si duritate mult mai ridicat. In contextul constructiilor de cai ferate, railway sleepers – asa cum sunt denumite in engleza, detin rolul cel mai important de preluare si mentinere a greutatii feroviare.

Traverse de lemn

Traverse de lemn

 Traverse din fag si stejar - solutia durabila a constructiilor de cai ferate de astazi! 

Pamirco Manastiur

Railway slepeers – produse prime cu cerere pe piata internationala

Traversa este un produs prim care ajuta la alcatuirea cailor ferate, avand rolul cel mai important de sustinere si preluare a greutatii trenurilor. De calitatea acesteia depinde intregul transport. Din acasta perspectiva, traversa din lemn este un produs cu cerere pe piata internationala cat si cea din Romania. Pamirco, un producator cu 15 ani traditie in piata traverselor, prelucreaza traversele doar din speciile de lemn fag si stejar. Esenta tare a lemnului, spre deosebire de cea moale, garanteaza o rezistenta si durabilitate mult mai mare, caracteristici importante pentru caile ferate.

Specializati in taierea, rindeluirea si impregnarea lemnului, Pamirco prelucreaza traverse de lemn foarte atent din punctul de vedere al materialului, prelungind durata de utilizare a acestora. Datorita calitatii superioare al acestor produse, traversele au devenit un element cerut pe piata internationala. Pamirco detine la ora actuala clienti de la nivel global – Turcia, Japonia, Egipt, Anglia cat si multe alte tari europene care apreciaza calitatea traverselor din lemn.

 

Railway sleepers  - motivatia de a alege fag si stejar pentru traverse

Multi dintre clientii traverselor se intreaba de comportamentul lemnului la exterior si cum anume trebuie prelucrat pentru a rezista cat mai mult in constructiile de cai ferate. Este important de precizat ca rezistenta lemnului la exterior depinde de calitatea materialelor cu care este finisat, de modul de amplasare si cel mai important, cat de bine se comporta lemnul natural la actiunea factorilor externi. De multe ori, rezistenta lemnului la exterior se confunda cu durabilitatea.

 Ei bine, durabilitatea este o proprietate mai vasta care arata cat de rezistent este lemnul la factorii chimici, biologici sau fizici. Speciile de stejar si fag sunt renumite pentru cele doua proprietati importante pentru constructia exterioara. Fiind considerate printre cele mai dure specii de lemn, acestea fac fata cu brio la factorii perturbatori cat si la greutatea feroviara pe care trebuie sa o mențină in echilibru. De aceste proprietati esentiale trebuie sa țină cont orice producator de traverse. Pamirco este o fabrica specializata in traversele din lemn, devenind produse cu cerere mare inclusiv pe piata internationala.

 

Traverse de lemn prelucrate pentru constructii de cai ferate moderne

Traversele din lemn sunt o piesa accesibila si fiabil de prelucrat. Din acest punct de vedere traversele din fag si stejar sunt prelucrate in mod modern si in conformitate cu noile tendinte de astazi. Politica de management al fabricii Pamirco pune accent pe dezvoltarea industriei si pe preferintele pietei. Firma se adapteaza constant noilor cereri de pe piata si ofera constant produse moderne si in conformitate cu tendintele de astazi.

In constructia actuala al traverselor sunt folosite materiale de inalta calitate. Traversele prelucrate pentru orice tip de ecartament, sunt impregnate cu un creozot de calitate superioara. Fiecare ingredient folosit in prelucrare vizeaza prelungirea duratei de utilizare a traversei. In obtinerea rezultatelor de succes sunt folosite aparate de ultima generatie si experienta de lucru al specialistilor Pamirco. Traversele sunt un produs imbunatit constant prin metode noi, materiale de calitate si cele mai eficiente metode de prelucrare. Desi lemnul de esenta tare este un produs mai greu de prelucrat, fabrica Pamirco asigura cele mai bune servicii de confectionare ale traverselor din lemn.

 

Traverse de lemn – Pamirco – solutia serviciilor prompte si profesionale

In achizitionarea traverselor de lemn, producatorul este un pas important pentru investitia ta. Pamirco va invita sa investiti in produse durabile si rezistente de-a lungul timpului. Productia de traverse din lemn asigura nu nivel ridicat de calitate si cele mai bune avantaje pe termen lung. Costurile traverselor din lemn sunt mai accesibile decat cele ale betonului, iar durabilitatea lor a crescut datorita metodelor de productie.

Pamirco asigura servicii variate si in functie de preferintele clientilor. Clientii pot opta pentru traverse de cale ferata normale, traverse pentru poduri, macazuri sau incrucisari. Pentru cei cu preferinte in plus, Pamirco prelucreaza traverse speciale pentru diferite sarcini.

Traversele din lemn sunt o solutie de viitor, econome si rezistente in timp.