EUROPAfest 2013 - Jeunesses International PIANO Competition

Locul desfasurarii: Sali de concerte importante

Organizator: jmEvents

Cel mai prestigios concurs international de muzica clasica derulat in Romania se pregateste pentru editia cu nr. 20. Intre 18 si 25 mai 2013, pianisti din peste 40 tari, sunt invitati la Bucuresti sa concureze pentru premii de 10.000 Euro.

 

Jeunesses International Music Competition este un eveniment de tinuta, care s-a remarcat in peisajul cultural autohton si international prin calitatea muzicala prezentata, prin numarul record de participanti inregistrat la un concurs organizat in Romania - peste 200 muzicieni din mai mult de 40 tari, dar si datorita carierelor de succes si recunoasterii mondiale ulterioare de care s-au bucurat de-a lungul timpului laureatii sai - Remus Azoitei, in prezent Prof. la Royal Academy of Music in London, Alexandru Tomescu, castigatorul viorii Stradivarius, Rita Meier – solista a Operei Zurich, fiind doar cateva exemple in acest sens.  

 

Derulat anual din 1993, concursul include alternativ diferite discipline – pian, vioara, clarinet, flaut, compozitie, canto.

Misiunea concursului este de a descoperi, a premia si a promova valorile noii generatii a muzicii clasice, de a sprijini tinerii muzicieni in construirea unei cariere de succes. Castigatorii sunt inclusi cu prioritate in programele nationale si internationale derulate de jmEvents - Turneul Laureatilor, PROMS – Jazz & Classic, etc.

 

Directorul concursului, Dl. Luigi Gageos incurajeaza apropierea tinerilor romani de cultura, in cadrul evenimentului permitandu-se studentilor si elevilor accesul liber la manifestari, in limita locurilor disponibile, dar si prin implicarea unui numar de 30 - 40 tineri voluntari in derularea evenimentului.

 

Depasind granitele unui concurs traditional de muzica clasica, evenimentul include master-class conduse de specialisti internationali si prezinta concerte de muzica clasica pentru iubitorii genului din Romania.

 

Astfel, fiecare participant are sansa sa-si exploateze potentialul la maxim, sa participe la dialogul intercultural cu muzicieni din alte tari, sa-si imbogateasca cunostintele, totul intr-un mediu deschis, care incurajeaza performanta.  

 

Inscrierile sunt deschise pana la 1 martie 2013. Cei interesati pot afla mai multe informatii pe www.jmEvents.ro .

Despre JMEVENTS

jmEvents - producator si organizator de evenimente muzicale pentru publicul larg si sectorul corporate.

Confirmare pana la data: 18 May 2013

Participare: Intrare libera