Bejart Ballet Lausanne revine la 'Intalnirile JTI'

BUCURESTI - 19 septembrie 2007

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

JTI Romania organizeaza, pe 21 si 22 septembrie 2007, “Intalnirile JTI”, eveniment in cadrul caruia compania Béjart Ballet Lausanne va prezenta spectacolul “L’Amour, la Danse”, in coregrafia lui Maurice Béjart.

Este pentru a doua oara cand celebra companie Béjart Ballet Lausanne, condusa de Maurice Béjart, va veni la Bucuresti. In anul 2000, la lansarea “Intalnirilor JTI”, Béjart Ballet Lausanne a prezentat, in premiera pe o scena din Romania, spectacolul “Ballet for Life”, realizat pe muzica formatiei Queen.

In 2007, Béjart Ballet Lausanne va oferi spectatorilor romani un spectacol-retrospectiva: “L’Amour, la Danse”, care reuneste fragmente din cele mai reusite creatii ale lui Maurice Béjart din ultima jumatate de secol. Printre acestea se regasesc “Le Sacre du Printemps”, “Romeo et Juliette”,”Sept danses grecques”, “Brel et Barbara” sau “Ballet for Life ”. Coloana sonora a spectacolului include creatiile unor compozitori precum Stravinski, Berlioz, Strauss, Bellini, Mahler, dar si Jacques Brel, Mikis Teodorakis, Queen si U2.

“L’Amour, la Danse” a fost creat in anul 2005 si s-a bucurat de un succes urias in tarile in care a fost prezentat. Desi este unul dintre cele mai solicitate spectacole din repertoriul companiei Bejart Ballet, in sezonul 2007-2008 doar patru orase vor avea privilegiul de a-l gazdui, printre ele numarandu-se si capitala Romaniei, alaturi de Barcelona, Tokio si Atena.

Spectacolele companiei Béjart Ballet Lausanne vor avea loc pe scena Teatrului National Bucuresti, cu incepere de la orele 18:00. Ambele spectacole se vor desfasura cu casa inchisa, biletele fiind vandute inca din luna august.

Editia 2007 a “Intalnirilor JTI” are loc sub egida Festivalului International “George Enescu”. Parteneri media: Televiziunea Romana, Europa FM, Evenimentul Zilei si The Money Channel.

Despre JT International Romania

JT International (JTI) este o companie subsidiara a Japan Tobacco Inc., cel de-al treilea producator mondial de tutun. JTI detine un portofoliu de marci de tigarete recunoscute la nivel international, printre care Camel, Winston, Mild Seven si Salem. Compania are sediul la Geneva (Elvetia), reprezentante in peste 40 de tari in afara Japoniei si desfasoara activitati de vanzare in mai mult de 120 de tari.


JTI Romania: 021-2043111
alina.marinescu@jt-int.com