Cullberg Ballet vine la 'Intalnirile JTI'

BUCURESTI - 24 noiembrie 2005

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

JTI Romania organizeaza pe 2 si 3 decembrie 2005 “Intalnirile JTI”, eveniment in cadrul caruia compania Cullberg Ballet va prezenta doua spectacole extraordinare de dans la Sala Mare a Teatrului National Bucuresti, cu incepere de la ora 19:00. Spectacolele includ trei creatii coregrafice in premiera semnate de Mats Ek si Johan Inger: 'Aluminium', 'Empty House' si 'Negro con Flores'. Biletele s-au pus in vanzare la casa de bilete a teatrului.

Cullberg Ballet a ajuns în cel de-al patrulea deceniu de activitate, fiind unul dintre numele de marcă din lumea dansului modern. Acest ansamblu a susţinut spectacole în peste 40 de ţări, inregistrând mari succese în faţa publicului din Europa, Asia, Australia şi pe continentul american. Compania este unul dintre cei mai importanţi ambasadori culturali ai Suediei, numeroasele turnee internaţionale ale Cullberg Balet permitand publicului internaţional să aprecieze cultura suedeză la cel mai înalt nivel al său. Pentru compania Cullberg Ballet, cea mai de preţ valoare o reprezintă chiar dansatorii. Nivelul tehnic extraordinar al acestora, precum şi puternicele lor personalităţi artistice au reprezentat dintotdeauna principalele caracteristici ale Cullberg Ballet.

Mats Ek este unul dintre cele mai mari nume din istoria dansului, fiind recunoscut pe plan mondial drept 'coregraful radical', multe dintre creatiile sale devenind celebre datorita controverselor iscate. Fiul al fondatoarei companiei Cullberg Ballet, Birgit Cullberg si fost Director Artistic al companiei, Mats Ek a revolutionat dansul modern prin creatiile sale pline de fantezie, umor si neprevazut. Cea mai recenta dintre acestea este 'Aluminium', prezentata in premiera mondiala in luna aprilie 2005.

Johan Inger, actualul Director Artistic al Cullberg Ballet, s-a remarcat mai intai ca dansator – a fost solist la Royal Swedish Ballet si la Nederlands Dans Theater din Olanda. Afirmarea oficială a lui Johan Inger în calitate de coreograf a venit cu 'Mellantid' , lucrare nominalizată la Premiul Britanic Laurence Olivier la categoria 'Cea mai bună nouă producţie de dansuri’. În octombrie 2001, lui Johan Inger i-a fost decernat Premiul Lucas Hoving pentru piesele 'Dream Play' şi 'Walking Mad'. Johan Inger semneaza coregrafia pieselor 'Empty House' si 'Negro con Flores', ultima prezentata in premieră mondială cu Cullberg Ballet pe 4 noiembrie 2005 la Stockholm.

”Intalnirile JTI” este un eveniment realizat cu sprijinul Fundatiei Art Production. Parteneri media: Televiziunea Romana, Europa FM, Gandul si B24 Fun.

Despre JT International Romania

JT International (JTI) este o companie subsidiara a Japan Tobacco Inc., cel de-al treilea producator mondial de tutun. JTI are reprezentante in peste 40 de tari si desfasoara activitati de vanzare in mai mult de 120 de tari, avand un portofoliu care include peste 90 de marci de tigarete. In Romania, JTI produce si comercializeaza cunoscutele marci Camel, Winston, Salem, Monte Carlo, Winchester, More, fiind unul dintre principalii producatori de tigarete de pe piata autohtona.

Fulga Dimitrescu - PR & Communication Manager
Tel: 021-2043111
Fax: 021-2043100
fulga.dimitrescu@jt-int.com