Metropolitan Life si Junior Achievement ofera elevilor de gimnaziu acces la activitati de educatie economica si financiara, pentru al doilea an

BUCURESTI - 5 iulie 2017

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, ONG, CSR, Cursuri

• 4 000 de elevi de gimnaziu vor beneficia gratuit, pe parcursul anului 2017, de activitati la clasa si de interactiunea cu voluntarii companiei

Junior Achievement (JA) Romania si Metropolitan Life continua implementarea programului european Life Changer (Schimbam vieti), prin intermediul Fundatiei MetLife. Anul acesta, 4.000 de elevi cu varste cuprinse intre 11 si 15 ani urmeaza sa dobandeasca notiuni financiare si economice de baza.

In urma desfasurarii etapei de activitati la clasa, sustinute de profesori si consultanti voluntari Metropolitan Life,  programul european Life Changer (Schimbam Vieti) continua in lunile de vara, cu noi contexte de invatare. In cadrul acestuia, cei mici pot deprinde notiuni financiare elementare, utile atunci cand pleaca in vacanta alaturi de familie sau pe cont propriu, in excursii si tabere. Prin formatul sau, programul incurajeaza activitati despre venituri, buget sau risc financiar, prin furnizarea unui kit educational gratuit si oportunitatea de a lucra alaturi de consultanti ai companiei Metropolitan Life, in calitate de voluntari.

„Lunile de vară sunt pentru relaxare și pentru petrecerea timpului liber în familie, însă pot fi un bun prilej pentru realizarea unor activități interactive, care să contribuie la dezvoltarea personală a copilului. Programul Life Changer este un exemplu foarte bun despre cum putem facilita și eficientiza educația financiară, încă din anii de gimnaziu, astfel încât copii să poată înțelege și asimila cunoștințele necesare pentru a deveni adulți pregătiți și independenți financiar”, spune Emilia Bunea, CEO Metropolitan Life.

In anul 2016, 3.000 de elevi din 20 de localitati au parcurs cu succes activitatile la clasa din cadrul programului Life Changer (Schimbam vieti). Peste 70% dintre ei au declarat la final ca au devenit si mai preocupati de viitorul lor profesional si financiar. Activitatile propuse ofera elevilor posibilitatea de a exersa situatii in care trebuie sa administreze un buget, sa prioritizeze cheltuieli, sa analizeze situatii de risc financiar si sa identifice metode de gestionare a acestora.

„Programul «Schimbam vieti» este un real succes la nivel european si ne bucuram sa continuam, alaturi de partenerul nostru, Metropolitan Life, demersurile pentru a le oferi ocazia elevilor romani sa acumuleze abilitati cheie care vor duce la dezvoltarea increderii in propriile alegeri in viata” declara Stefania Popp, CEO Junior Achievement Romania.

Programul Life Changer (Schimbam vieti) se desfasoara, prin reteaua de organizatii Junior Achievement, in 15 tari europene[1], care a implicat in 2016 peste 26.000 de elevi si consultanta din partea a peste 750 de voluntari.

Dezvoltarea programului se bazeaza pe o traditie de 37 de ani de colaborare constanta intre Junior Achievement si MetLife, grupul din care face parte Metropolitan Life la nivel global. Parteneriatul promoveaza incluziunea financiara a tinerei generatii prin dezvoltarea abilitatilor necesare pentru integrarea pe piata muncii si prin crearea premiselor pentru o viata independenta financiar.

Despre Metropolitan Life

Metropolitan Life este parte a MetLife, Inc., una dintre cele mai mari companii de asigurari de viata din lume. Infiintata in 1868, MetLife ofera, la nivel global, asigurari de viata, planuri de pensii, beneficii pentru angajati si servicii de administrare a activelor. Cu aproximativ 100 de milioane de clienti, MetLife are operatiuni deschise in aproape 50 de tari si detine pozitii de conducere in piete din Japonia, America Latina, Asia, Europa si Orientul Mijlociu.

In Romania, Metropolitan Life are peste 18 ani de activitate pe piata de asigurari de viata. Doua milioane de clienti beneficiaza de asigurari de viata si pensii private obligatorii oferite de Metropolitan Life la nivel local.

Despre MetLife Foundation

Fundatia MetLife a fost infiintata in anul 1976 pentru a continua traditia MetLife privind finantarea companiilor si implicarea comunitatii. Fundatia se concentreaza pe promovarea incluziunii financiare, avand la dispozitie 200 de milioane de dolari in urmatorii cinci ani pentru a ajuta la construirea unui viitor sigur al oamenilor si al comunitatilor din intreaga lume. Compania Metropolitan Life este parte a grupului MetLife, ce ofera, prin filialele si companiile sale afiliate la nivel global, asigurari de viata, planuri de pensii, beneficii pentru angajati si servicii de administrare a activelor. In Romania, compania este prezenta de peste 18 ani si furnizeaza asigurari de viata si pensii private obligatorii catre 2 milioane de clienti.

Parteneriatul Junior Achievement – Metropolitan Life

Dezvoltarea programului de responsabilitate sociala Life Changer se bazeaza pe o traditie de 36 de ani de colaborare constanta intre Junior Achievement si MetLife, grupul din care Metropolitan Life face parte la nivel global. Compania premiaza anual, la nivel international, excelenta si inovarea in educatie si antreprenoriat. In 2014, organizatia JA Romania a castigat pentru a 5-a oara distinctia MetLife Foundation Award. Anul trecut, in cadrul aceluiasi program, „Schimbam vieti” (Life Changer), peste 2.000 de elevi de clasele 0-II au beneficiat de materiale educationale gratuite, consultanta din partea voluntarilor si activitati learning by doing.

Despre Junior Achievement Romania

Junior Achievement Romania este o organizatie non-profit, avand ca misiune dezvoltarea in Romania a programelor internationale JA de educatie economica, antreprenoriala si financiara, de etica si responsabilitate sociala, de sanatate si viata activa. In prezent, 39 de tari din Europa si 123 de tari din toata lumea urmeaza programele JA. In Romania, activitatile JA sunt urmate gratuit de peste 200.000 de elevi din 1.400 de scoli publice, prin parteneriatul cu Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice si prin sustinerea financiara din partea comunitatii de afaceri.

Web: www.jaromania.org | www.facebook.com/JuniorAchievementRO

Contact:

Metropolitan Life

Alexandra Crivat

0723 563 100 | alexandra.crivat@metropolitanlife.ro

McCann PR

Oana Calin

0737 016 965 | oana_calin@mccannpr.ro

Junior Achievement Romania

Loredana Poenaru

0730 330 884 | loredana.poenaru@jaromania.org

[1] Bulgaria, Cipru, Cehia, Franta, Grecia, Irlanda, Marea Britanie, Polonia, Portugalia, Romania, Rusia, Slovacia, Spania, Turcia, Ungaria