JYSK România anunță rezultatele pentru anul financiar 2022-2023

BUCURESTI - 6 decembrie 2023

Comunicat tip General in Afaceri

În anul financiar 2022-2023 (FY23), JYSK România a avut un EBIT de 144,2 milioane lei și și-a crescut cifra de afaceri cu 19%. Lanțul scandinav de retail și-a continuat planurile de expansiune și investițiile, a inaugurat 11 magazine noi și a modernizat 18 unități existente.

JYSK România anunță rezultatele pentru anul financiar 2022-2023

Așa cum era de așteptat, anul financiar 2022-2023, care a început pe 1 septembrie 2022 și s-a încheiat pe 31 august 2023, a pornit ca un an provocator, cu inflație în creștere, ceea ce a ținut ridicate costurile operaționale și a afectat puterea de cumpărare a clienților. JYSK a depus eforturi pentru a contracara efectul negativ al inflației, prin investiții în prețuri competitive și oferte excelente în special pentru categoriile importante de produse, precum produsele destinate somnului.

Astfel, cifra de afaceri a JYSK România a ajuns în FY23 la 1 miliard de lei, în creștere cu 19% față de anul financiar precedent. EBIT-ul a crescut cu 19,4% în comparație cu anul financiar precedent, de la 120,7 milioane lei la 144,2 milioane lei. Numărul total de clienți a crescut cu 10%.

“JYSK a reușit și anul acesta să obțină rezultate record în România, în contextul inflației care a afectat în special prima jumătate a anului financiar. Modelul JYSK se dovedește a fi unul de succes în perioade precum aceasta. Încercăm în permanență să menținem prețurile produselor la un nivel cât mai mic, să extindem sortimentul în așa fel încât să existe varietate din punct de vedere al stilului și al bugetului și, bineînțeles, să oferim produse de calitate și oferte excelente. Le mulțumesc colegilor noștri din România pentru munca pe care au depus-o de-a lungul anului și pentru dedicarea și implicarea de care au dat dovadă”, a spus Alex Bratu, Country Director JYSK România, Bulgaria și Turcia.  

În ceea ce privește categoriile de produse, cea mai mare creștere au avut-o plăpumile și pernele, urmate de produsele pentru baie, lenjerii de pat și cearceafuri.

Extinderea rețelei de magazine

JYSK a investit în extinderea rețelei de magazine din România și în modernizarea celor deschise înaintea anului 2018 în anul financiar recent încheiat.

Retailerul a inaugurat 11 magazine noi și a ajuns pentru prima dată în orașe precum Motru, Moreni, Câmpulung Muscel, Rădăuți, Dej, Luduș și Calafat. De asemenea, 18 magazine au fost modernizate și amenajate conform celui mai nou concept de magazin JYSK, Store 3.0.

În prezent, 115 din cele 138 de magazine JYSK sunt amenajate conform noului concept. În magazinele modernizate, prezentarea sortimentului și a ofertelor este inspirată de stilul scandinav, cu podelele din lemn de culoare deschisă, cu un nou sistem de iluminat mai eficient energetic și prin culori discrete.

Noua organizație JYSK România, Bulgaria și Turcia

În cursul anului financiar 2022-2023, JYSK a deschis primele magazine în Turcia, care sunt coordonate de echipa de management din România. Primele două magazine JYSK din Turcia au fost inaugurate în luna mai în Istanbul, iar în decembrie 2023 este planificată deschiderea celui de-al treilea magazin JYSK, tot în Istanbul.  

Responsabili de cele trei țări, România, Bulgaria și Turcia, sunt Alex Bratu - Country Director, Simona Carp – Head of HR și Cristian Cuzmin – Financial Manager.

“Planurile noastre de expansiune continuă, deoarece credem că JYSK trebuie să fie aproape de clienții săi. Acest lucru îl facem prin magazinele fizice, care sunt punctul de contact cel mai important dintre clienți și brand. Astfel, ne asigurăm că suntem mereu în mintea consumatorilor, atunci când aceștia doresc produse pentru casă și grădină. Anul viitor plănuim să inaugurăm cel puțin tot atâtea magazine noi în România, vom extinde rețeaua noastră în Turcia și Bulgaria și vom moderniza restul magazinelor”, spune Alex Bratu.

Anul financiar 2022-2023 în cifre

Cifră de afaceri FY23: 1 miliard de leiCreștere cifră de afaceri față de FY22: 19%EBIT FY23: 144,2 milioane leiCreștere față EBIT de FY22: 19,4%Magazine noi: 11Magazine reamenajate: 18  

 

    Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/jysk-romania-srl/jysk-romania-anunta-rezultatele-pentru-anul-financiar-2022-20231