Pădurea JYSK la Roșia Montană – o miniplanetă verde

BUCURESTI - 22 octombrie 2019

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, Retail, CSR

„Plantăm fapte bune în România” a deschis sezonul împăduririlor de toamnă prin acțiunea organizată la Roșia Montană alături de retailerul JYSK, parte a grupului scandinav JYSK. Este al treilea an consecutiv al proiectului de responsabilitate socială pe care JYSK îl dedică unei cauze de mediu.

Padurea JYSK la Rosia Montana

Alex Bratu, Country Manager JYSK România și Bulgaria

Plantăm fapte bune în Româniaa deschis sezonul împăduririlor de toamnă prin acțiunea organizată la Roșia Montană alături de retailerul JYSK, parte a grupului scandinav JYSK. Este al treilea an consecutiv al proiectului de responsabilitate socială pe care JYSK îl dedică unei cauze de mediu.

Pădurea JYSK se extinde anul acesta cu 26.000 de puieți de molid și larice care vor prinde rădăcini la Roșia Montană și Abrud (județul Alba), Vidra și Câmpeni (județul Cluj). Primii 600 de puieți au fost plantați sâmbătă, 19 octombrie, în cadrul unui eveniment organizat pentru voluntarii JYSK – angajați, clienți, invitați și prieteni. Diferența de puieți va fi plantată cu ajutorul zilierilor, în perioada imediat următoare.

Terenurile, însumând 6,5 hectare, sunt în proprietatea publică a primăriilor Roșia Montană (1,4 ha), Abrud(1ha), Câmpeni (1,5ha) și Vidra (2,6ha), sunt incluse în fond forestier și sunt administrate de Ocolul Silvic Abrud RA - unul dintre cele mai mari ocoale private din țară.

Suntem bucuroși că JYSK România a continuat tradiţia faptelor bune, fiind partener oficial al acțiunilor noastre pentru al treilea an consecutiv. Schimbarea locației, după ce doi ani am plantat în județul Dâmbovița, a fost o decizie înțeleaptă și din cauza secetei care afectează anul acesta zonele de câmpie. Am plantat la Roșia Montană, un loc plin de încărcătură emoțională, nu doar pentru cei prezenți, ci pentru toți românii în general", a declarat Marin Toma, președintele Asociației EcoAssist, reprezentantul legal al inițiativei naționale de voluntariat „Plantăm fapte bune în România”.

Fiecare dintre noi are puterea și datoria de a face un bine pentru planeta pe care trăim, pentru noi și pentru generațiile viitoare. Venim cu drag la acțiunile de împădurire alături de partenerii noștri de la Plantăm fapte bune în România, atât pentru satisfacția de a face o faptă bună și de a vedea cum, din munca noastră, se naște o pădure, cât și pentru plăcerea de a face ceva diferit alături de colegi. Mă bucur că foarte mulți colegi din JYSK, atât din orașele din zonă, cât și din București, au venit ca voluntari la plantare. Niciunul dintre noi nu mai fusese în Roșia Montană și am rămas impresionați de frumusețea zonei și de felul prietenos în care toți cei de aici ne-au primit. Așteptăm cu nerăbdare să vedem cum crește pădurea de molizi pe care am plantat-o”, a declarat Alex Bratu, Country Manager JYSK România și Bulgaria.

În primii doi ani de colaborare au fost plantați 30.000 de puieți la Şotânga, în judeţul Dâmbovița, unde toamna aceasta „Plantăm fapte bune în România” va completa suprafața plantată în 2017. După acțiunile din această toamnă, JYSK își va dubla numărul de puieți plantați.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/jysk-romania-srl/padurea-jysk-la-rosia-montana-o-miniplaneta-verde