Rezultate financiare JYSK GRUP 2012 / 2013

BUCURESTI - 23 ianuarie 2014

Comunicat tip Administrativ / Management in Arhitectura / Design, Afaceri, Finante / Contabilitate, HoReCa, Retail

Live site

Anul acesta JYSK aniversează 35 de ani de existență, prilej cu care va sărbători și rezultatele record obținute anul trecut: atât vânzările cât și profitul au crescut pentru lanțul danez, care deține acum peste 2100 de magazine în 35 de țări din toată lumea.
În România și Bulgaria rețeaua JYSK a funcționat în regim de franciză din 2007 respectiv 2005. Începând cu 1 martie 2013, cele 2 țari au fost preluate de JYSK Nordic, organizație care deține 18 din cele 35 țări membre ale JYSK Group. Rețeaua locală JYSK este formată din 14 magazine în România si 3 magazine în Bulgaria și prezintă un potențial crescut de expansiune și deschidere de magazine noi în cele două țări. Pe parcursul următoarelor luni sortimentul magazinelor din cele două țări se va armoniza cu sortimentul JYSK Nordic, iar pe parcursul următorului an sunt planificate deschideri de magazine noi atât în România cât și în Bulgaria. Alexandru Bratu (fost country manager pentru România) va fi responsabil atât de România, cât și de Bulgaria în urma preluării.

Warning: Illegal string offset 'html' in /var/www/html/comunicate/tmp/templates_c/5cace39557f6621ec4af4fbcc1eeba6d00118cff.file.index.html.php on line 341

Warning: Illegal string offset 'html' in /var/www/html/comunicate/tmp/templates_c/5cace39557f6621ec4af4fbcc1eeba6d00118cff.file.index.html.php on line 343
N
Rezultate financiare JYSK

JYSK - a great offer for everyone within sleeping and living!

JYSK Mission

Potrivit celor mai recente date financiare ale retailerului, ce au fost publicate recent, JYSK a făcut progrese semnificative atât pe partea de vânzări cât și în ceea ce privește profitul. Cele 2100 de magazine aflate în 35 de țări, au obținut o cifră de vânzări de aproape 2,53 miliarde de euro, ceea ce reprezintă o creștere de 6 procente în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut.

Venitul din exploatare (EBIT) a urmat aceeași tendință, ajungând acum la 319 milioane de euro, ceea ce reprezintă o creștere de 5,5 procente.

“A fost încă un an de creștere. Am deschis foarte multe magazine și am angajat 1000 de colegi noi în toată lumea. În prezent, clienții acordă mai multă atenție raportului calitate-preț, de aceea suntem plăcut surprinși când vedem că mulți clienți aleg ofertele noastre excelente,” a spus proprietarul JYSK, Lars Larsen.

Pe parcursul anului, JYSK a preluat trei țări care au funcționat în regim de franciză – România, Bulgaria și Ucraina – țări ce au în prezent 36 de magazine în total. Urmează să fie deschise mai multe magazine în aceste trei țări în anii următori. În plus, JYSK a decis să deschidă un nou centru de distribuție în sudul Germaniei, precum și să extindă unul dintre centrele existente în Suedia. Ambele proiecte vor costa peste 135 de milioane de euro. În prezent, JYSK are șapte centre de distribuție în Europa și unul în China.

Deși consumatorul este în general rezervat din cauza crizei financiare, JYSK estimează o creștere continuă în vânzări și câștiguri pentru anul financiar 2013/14 – precum și deschiderea a 120 de magazine noi.

JYSK GROUP este numele dat celor 2100 de magazine JYSK/Dänisches Bettenlager din toată lumea, și cel mai mare segment al LARS LARSEN GROUP - termen umbrelă folosit pentru toate companiile lui Lars Larsen.

LARS LARSEN GROUP include IDEmøbler și ILVA, pe care Lars Larsen le-a achiziționat în 2013, precum și Bolia.com împreună cu multe altele.

Cifra de afaceri a tuturor companiilor ce fac parte din LARS LARSEN GROUP este în prezent de 2,9 miliarde de euro.

**

JYSK GROUP își are sediul în regiunea scandinavă: primul magazin fiind deschis în Danemarca în 1979. Astăzi, JYSK GROUP are peste 2,100 de magazine și 18,500 de angajați în 35 de țări. În Germania și Austria are numele de Dänisches Bettenlager – iar JYSK este folosit în restul lumii. Scopul JYSK GROUP este acela de a avea o ofertă excelentă pentru fiecare și de a își face vizibilă prezența peste tot în lume. În spatele JYSK GROUP se află fondatorul și proprietarul companiei, Lars Larsen, care mai deține și lanțurile de retail din domeniul mobilierului - Bolia.com, IDEmøbler și ILVA, precum și alte companii. Cifra totală de afaceri pentru toate companiile din LARS LARSEN GROUP este de 2,9 miliarde de euro.

**

Pentru mai multe informații vă rugăm să contactați:

Jonas Schrøder - Director de Comunicare și RSC (responsabilitate socială corporativă) la JYSK, +45 4090 5493, jsch@jysk.com

Taguri: retailmagazinefinanciarprofitdeschidererezultatdanezjysk
Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/jysk-romania-srl/rezultate-financiare-jysk-grup-2012-2013