Kaspersky Lab recomandă instalarea urgentă a noului update de Windows

BUCURESTI - 29 octombrie 2008

Comunicat tip General in IT&C

Kaspersky Lab atenţionează utilizatorii de PC-uri privind necesitatea instalării noului update de la Microsoft - MS08-067, pentru a repara o eroare majoră de securitate în sistemul de operare Windows.

Microsoft a anunţat lansarea acestui update urgent pentru sistemele Windows 2000, XP, Vista, Server 2003 şi 2008, dar vulnerabilitatea critică se regăseşte la Windows 2000, XP şi Server 2003.
De menţionat este faptul că lansarea unor astfel de updateuri urgente este o raritate, ultimul patch de securitate pentru o eroare critică datând din primăvara anului 2007. De data aceasta, updateul are rolul de a preveni răspândirea unor viruşi care vor exploata eroarea de sistem în următoarele zile.
Potrivit Kaspersky Lab, această eroare este similară cu vulnerabilitatea critică a Microsoft Windows din 2003-2004, când atacurile viruşilor precum LoveSan, Sasser sau Rbot au declanşat o adevărată epidemie pe internet.
Existenţa virusului Trojan-Spy.Win32.Gimmiv.a a fost deja confirmată. Acesta se răspândeşte profitând de noua vulnerabilitate, iar semnătura lui a fost deja adăugată în baza de date a produselor Kaspersky în noaptea de 24 octombrie. Acest tip de „cal troian” este un program spyware proiectat pentru a fura parolele utilizatorilor, iar sursa de provenienţă apare ca fiind China. Dacă utilizatorii nu vor instala updateul Microsoft îşi vor expune calculatoarele unor riscuri majore, inclusiv posibilitatea de a fi controlate de hackeri.
Kaspersky Lab recomandă instalarea cât mai rapidă a acestui update - MS08-067 (http://www.microsoft.com/technet/security/Bulletin/MS08-067.mspx) deoarece un sistem de operare cu updaturile la zi şi o soluţie antivirus pot asigura protecţia calculatorului în cazul unor atacuri informatice.

Despre Kaspersky Lab Romania

Despre Kaspersky Lab
Kaspersky Lab produce şi distribuie unele dintre cele mai populare sisteme de securitate pentru
PC, care protejează utilizatorul de viruşi, spyware, crimeware, hacker-i, phishing şi spam. Produsele Kaspersky deţin o rată superioară de detecţie, având cel mai rapid timp de răspuns din industria de securitate pentru utilizatori privaţi, SMB, reţele de mari dimensiuni şi sisteme de lucru mobile. Tehnologia dezvoltată de Kaspersky este utilizată la nivel mondial în produsele şi serviciile furnizorilor de top ai soluţiilor de securitate de pe piaţa IT.
Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.kaspersky.ro, iar pentru ultimele ştiri legate de malware, consultaţi www.viruslist.com
Andrei Savu
Premium Communication
e-mail: andrei.savu@premiumpr.ro
tel: 0747.303.093

Ionuţ Tecuceanu
Premium Communication
e-mail: ionut.tecuceanu@premiumpr.ro
tel: 0755.060.117

office@kaspersky.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/kaspersky-lab-romania/kaspersky-lab-recomanda-instalarea-urgenta-a-noului-update-de-windows