Ce-si doresc angajatii romani din generatia Y?

Sibiu - 17 martie 2015

Comunicat tip Administrativ / Management in Afaceri, Educatie / Cultura, HR

Flexibilitatea, creativitatea si informatia sunt cuvintele-cheie care descriu modul in care generatia Y se raporteaza la un loc de munca in 2015. De multe ori etichetati drept “non-conformisti”, “rebeli”, “neintelesi”, “vor imposibilul”, tinerii generatiei Y pot fi extrem de creativi  si dedicati unor proiecte indraznete, pe masura ambitiilor acestora.

Ce-si doresc angajatii romani din generatia Y?

Curios sa afle mai multe despre generatia Y, care reprezinta in prezent peste 90% din totalul angajatilor, departamentul de Resurse Umane al companiei KeepCalling a derulat in 2014 un studiu detaliat asupra angajatilor din cele 3 birouri din Romania, S.U.A. si Bolivia.

Surprinzator sau nu, rezultatele studiului au aratat ca tinerii din generatia Y “cauta oportunitati de dezvoltare personala si profesionala si isi doresc sa contribuie la succesul unor proiecte motivante si interesante” afirma Silvana Tatu, Managing Director la KeepCalling.

Ce apreciaza tinerii din generatia Y?

Top 5 motive pentru generatia Y apreciaza un loc de munca sunt:

1. Activitatea interesanta pe care o desfasoara

2. Programul flexibil

3. Stabilitatea

4. Proiectele antrenante

5. Salariul

Ce ii motiveaza?

Feedback-ul permanent si recunoasterea in timp real a muncii reprezinta aspectele care conteaza cel mai mult in relatia cu superiorii si colegii (72%). Aceasta se justifica prin dorinta lor continua de dezvoltare profesionala si personala, care sunt determinante pentru Generatia Y.

Cum isi aleg angajatorul?

Reputatia companiei este decisiva in evaluarea gradului de multumire fata de angajator. Implicarea companiei in proiecte sociale, de mediu si sustinerea comunitatii sunt criteriile in functie de care angajatorul este perceput drept “de incredere”.

Consecinta acestei perceptii se materializeaza prin faptul ca peste 90% din angajatii KeepCalling s-au implicat in actiunile CSR ale companiei cel putin o data in cursul anului trecut, in proiecte precum: constructia de case in parteneriat cu organizatia Habitat for Humanity, actiuni educationale alaturi de Fundatia OvidiuRo, participarea la Semi-maratonul Sibiului pentru sustinerea unor cauze umanitare, donatii pentru familii dezavantajate social, etc.

Ce-i determina sa ramana loiali unei companii?

Incurajarea impartasirii opiniilor si ideilor (35%) si intelegerea obiectivelor si directiei spre care se indreapta compania (29%) sunt, de asemenea, esentiale pentru a percepe locul de munca drept un mediu favorabil dezvoltarii profesionale.

KeepCalling are in prezent 95 angajati in cele 3 birouri din Romania, SUA si Bolivia, dintre care 34 au fost angajati in ultimii 3 ani. Rata de retentie a angajatilor este mai mare de 97%.  Media de varsta a angajatilor companiei este de 30 ani.

Compania KeepCalling, infiintata in 2002, ofera servicii de telefonie internationala pentru imigrantii din intreaga lume. Desi initial serviciul a fost creat pentru romanii din S.U.A., pentru a-i ajuta sa pastreze o relatie apropiata cu cei dragi de acasa, acum serviciile companiei sunt folosite la nivel global de sute de mii de clienti din S.U.A., Europa, America de Sud, Australia, Asia sau Africa.

Despre KeepCalling

KeepCalling este o companie internationala de telecomunicatii, inregistrata in S.U.A., Atlanta, ce activeaza pe piata internationala de telefonie din anul 2002 si are sediul central in Sibiu inca din anul 2003.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/keepcalling/ce-si-doresc-angajatii-romani-din-generatia-y