PRIMA AGENŢIE DE TURISM CU UN SEDIU VIRTUAL DIN ROMÂNIA

BUCURESTI - 4 noiembrie 2009

Comunicat tip General in Turism

Agenţia de turism touroperatore La Piovra a lansat pe 01 noiembrie un motor online de căutare/ rezervare de zboruri şi cazări, www.hotelshop.ro, care permite rezervarea de cazări oriunde în lume, la orice tip de structură de primire.

Practic, clienţii vor putea de acum înainte să opereze rezervări şi să îşi creeze pachete turistice de acasă, beneficiind şi de consultanţa agentului de turism. Acest produs permite rezervări la toate companiile aeriene şi la peste 55.000 de hoteluri din 9000 de destinaţii şi 167 de ţări.

Prin intermediul site-ului pot fi operate şi rezervări pentru bilete de avion pentru toate destinaţiile, la toate companiile aeriene. Documentele de călătorie pot fi primite acasă prin email, fax sau curier. Sistemul de rezervări are versiuni în limbile română, engleză şi rusă, putând fi utilizat de clienţi din toată lumea.

''În România există falsa percepţie potrivit căreia Internetul va concura agenţiile de turism. În realitate, mediul online chiar sprijină activitatea agenţiilor şi vine în sprijinul nevoilor clientului. De fapt, de cele mai multe ori în spatele unui site de rezervări de află o agenţie de turism şi, practic, o echipă de profesionişti şi consultanţi care crează pachetele turistice. Acest lucru am dorit să-l facem şi noi cu hotelshop.ro, transpunând experienţa noastră în mediul online'', a declarat Dan Anghelescu, directorul general al agenţiei de turism touroperatoare La Piovra din Bucuresti.

Hotelshop.ro are ca deviză ''Cu noi câştigi timp şi bani!''. Sistemul, care permite efectuarea de rezervări în timp real, are la bază tehnologia de ultimă oră Worldspan XML Pro, o tehnologie Travelport.

Anul acesta, ponderea rezervărilor online pentru produse turistice în România a fost cuprinsă între 10 şi 15% din numărul total. Rezervările online care au presupus plata directă cu cardul de credit au avut, însă, o pondere cuprinsă între 3 şi 5%.Cele mai multe rezervări prin intermediul Internetului operate de către turiştii români s-au făcut pentru zborurile cu avionul şi pentru închirierile de camere de hotel sau pensiuni turistice. Anul trecut, numărul biletelor de avion vândute prin intermediul internetului ân România a depăşit cifra de 50.000. Pe plan global, în 2008 rezervările pe internet au ajuns la o pondere de 42% din totalul vacanţelor contractate.

Despre La Piovra Turista

La Piovra Turista a fost înfiinţată în 1992, fiind o agenţie full service în domeniul turismului şi organizărilor de evenimente. Cu ajutorul unei echipe tinere şi dinamice, a obţinut LOCUL III în TOPUL FIRMELOR ediţia a VI-a 2003 şi LOCUL IV în TOPUL FIRMELOR ediţia aVII-a 2004 la secţiunea TURISM - AGENŢII DE TURISM. La Piovra Turista este membru ANAT, iar directorul general al agenţiei, dl. Dan Anghelescu, este membru al Consiliului Director ANAT din aprilie 2009.
Adresa: Bd.Corneliu Coposu nr.4, Bucuresti, Romania
Telefon: 021.327.29.09, 021.326.35.10
Mobil: 0722.20.26.26, 0744.69.03.69
reservations@hotelshop.ro