Polycom lanseaza QDX 6000 – sistem de videoconferinta optim pentru afaceri mici si mijlocii

Timisoara - 25 februarie 2009

Comunicat tip General in IT&C

Pentru a ajuta cat mai multe organizatii sa profite de sporirea productivitatii si de beneficiile eficientizarii costurilor pentru noile sisteme de videoconferinta, Polycom Inc., liderul mondial in domeniul teleprezentei, videoconferintei si audioconferintei, a lansat un nou sistem de videoconferinta de inalta rezolutie, cu caracteristici performante, la un pret de lista de 3,099 Euro. Optimizat pentru a oferi inalta rezolutie si calitatea video a DVD-urilor, la o largime de banda foarte scazuta, Polycom QDX 6000, furnizeaza utilizatorilor cea mai buna valoare din clasa sa, avand o combinatie de calitati, caracteristici si performate gasite inainte doar la solutiile video mai scumpe, din clasa business.

“Nu veti gasi astazi pe piata, niciun alt sistem de videoconferinta care sa asigure la acest pret un nivel audio si video atat de ridicat calitativ, sau care sa aiba caracteristicile si performanta specifice unui Polycom QDX6000”, a declarat Joe Sigrist, Senior Vicepresident & General Manager Solutii Video, Polycom Inc.

Polycom QDX 6000 ofera companiilor si organizatiilor mici si mijlocii un widescreen si capabilitati de videoconferinta de inalta rezolutie, toate cu un ROI (return of investment) rapid, permitand astfel o reducere semnificativa a costurilor de transport si deplasare ale personalului. Multi clienti vor beneficia de o amortizare a investitiei doar din insumarea economiilor generate de primele doua, trei intalniri de afaceri.

Solutia de videoconferinte Polycom QDX 6000 ajuta organizatiile sa produca mai repede, mai inteligent, si mai eficient, depasind distantele, si beneficiand de interactiune in timp real, fata in fata, cu posibilitatea de a impartasi materiale de importanta cruciala, precum filme, prezentari, imagini sau alte elemente precum codurile de bare sau elemente fizice, prin intermediul unor terminale de inalta rezolutie (PC, DVD player, etc.).

Datorita raportului calitate-pret, fara precedent, aceasta noua solutie este destinata in special afacerilor mici si mijlocii, institutiilor educationale si medicale, firmelor de avocatura si consultanta etc., permitand o crestere a productivitatii si colaborarii cu colegii, clientii si partenerii din alte locatii.

“Nesiguranta economica a determinat ca IMM-urile sa foloseasca sisteme de videoconferinta, pentru a economisi banii alocati calatoriilor de afaceri, si pentru a realiza in acelasi timp o crestere a colaborarii intre sedii. Din acest motiv, solutiile precum QDX6000 sunt foarte bine pozitionate pentru acest segment al pietei”, spune doamna Nora Freedman, Senior Analyst, Unified Communications Infrastructure, IDC.

Polycom QDX 6000 indeplineste toate standardele cerute unui sistem de videoconferinte, si este compatibil cu peste 1.5 milioane de sisteme de videoconferinta standard folosite astazi in intreaga lume, incluzand calitatea DVD, rezolutie inalta la 30 de cadre pe secunda (4CIF sau 480p), “high definition” audio stereo (22 KHz), schimb multimedia in timp real (H.239) si securizare tip AES. Sistemul “plug & play” usureaza punerea in functiune a echipamentului si permite o experienta unica prin intermediul conexiunii Internet folosindu-se de o latime de banda infima ceea ce face ca aceste solutii de videoconferinta sa fie accesibile oricarei companii. Prin functia LPR (Lost Packet Recovery), echipamentul optimizeaza calitatea video, chiar cu eventualele pierderi de pachete suferite pe retea.

“Specificul institutiei noastre presupune interactiuni frecvente cu tari din intreaga lume, iar comunicatiile video ne ajuta sa muncim eficient, depasind distantele”, spune Alan Laing, VC Analyst cu DFID la Departamentul pentru Dezvoltare Internationala al Guvernului Marii Britanii. “Faptul ca Polycom QDX 6000 ofera inalta rezolutie video, pe largimi de banda reduse, si ca este usor de folosit si flexibil, il transforma in instrumentul perfect pentru multe dintre locatiile noastre”.

Configuratia standard pentru Polycom QDX 6000 include o camera full-motion pan/tilt/zoom cu zoom 12x, suport DVD-quality, high-resolution video la 30 fps, si ofera 99 de setari prestabilite, care simplifica utilizarea zoom-ului in sau out pentru diverse aplicatii. De asemenea sunt incluse 2 microfoane de inalta fidelitate si sisteme stereo de inalta definitie, care nu pot fi perturbate de interferenta cu telefoane mobile sau cu alte dispositive wireless (interferente GSM). Sistemul permite conexiunea cu un PC/laptop prin functia “content-sharing” care permite utilizatorului sa imparta fisierele multimedia catre audienta.

Polycom QDX 6000 este echipat widescreen (aspect ratio 16:9), dar functioneaza si cu televizoare/monitoare standard (aspect ratio 4:3). Suporta de asemenea, si monitoare duble si preia concomitant intrari de la 5 surse video diferite (camere, PC, document camera, DVD player), oferind flexibilitate si siguranta colaborarii.

Polycom este prezent in Romania si prin partenerul sau LASTING System.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/lasting-software/polycom-lanseaza-qdx-6000-sistem-de-videoconferinta-optim-pentru-afaceri-mici-si-mijlocii