9 reguli pentru o ceasca de cafea perfecta

Cluj - Napoca - 25 octombrie 2018

Comunicat tip General in Monden / Lifestyle

Vrei să devii expert în prepararea cafelei și să îți impresionezi oaspeții cu cea mai gustoasă și aromată cafea ? Citește articolul de mai jos și află care sunt cele mai importante reguli pe care trebuie să le urmezi pentru a atinge perfecțiunea în materie de cafea.

Ceasca de cafea perfecta

Ceasca de cafea perfecta

Vrei să devii expert în prepararea cafelei și să îți impresionezi oaspeții cu cea mai gustoasă și aromată cafea? Citește articolul de mai jos și află care sunt cele mai importante reguli pe care trebuie să le urmezi pentru a atinge perfecțiunea în materie de cafea.

Obținerea unei cești perfecte de cafea a reprezentat o preocupare de bază pentru cei care iubesc această băutură, încă din cele mai vechi timpuri. Aparatele de cafea automate, espressoarele, presa franceză și cafeaua la ibric au fost descoperite tocmai din dorința de a scoate maximul de aromă din boabele culese cu grijă.

Cu toate acestea, nu multe persoane stăpânesc arata de a prepara o cafea ca la carte și, de ce să nu fim sincer, mulți sunt cei care nici nu își doresc asta. Însă printre noi există și iubitori ai cafelei gourmet, persoane care ar face aproape orice pentru a obține maximul de savoare într-o ceașcă de cafea.

Așadar, dacă faci parte din ultima categorie mai sus amintită, iată care sunt cele 9 reguli pe car trebuie să le respecți dacă vrei să obții o cafea bună:

1. Cumpără cafea boabe

Și nu orice fel de boabe, ci unele cât mai proaspete. Sună simplu de făcut, însă, din păcate, nu este chiar așa. După prăjire, boabele de cafea nu se păstrează proaspete pentru prea mult timp, acestea trebuind consumate în maxim 20-22 de zile de la prăjire. Așadar, dacă vrei să fii sigur că alegi niște boabe proaspete, nu le alege pe cele din supermarket, ci apelează la un magazin local, specializat în cafea.

2. Păstrează cafeaua boabe proaspătă

După ce ai cumpărat cafea boabe, ai grijă să o depozitezi în recipiente închise ermetic pe care să le depozitezi departe de lumină și razele soarelui. Nu păstra cafeaua în frigider sau congelator, dacă nu cumva vrei să obții o cafea cu aromă de cârnați sau ce mai ții tu prin frigider.

3. Alege boabele de calitate

Nu te zgârci când e vorba de cafea și ai grijă să alegi boabe de cea mai bună calitate, prăjite și păstrate cu grijă.

4. Râșnește-ți singur boabele

Cafeaua începe să își piardă din calități imediat după râșnire, așa că nu e o idee bună să o cumperi gata râșnită, mai ales dacă vorbim de cea vrac.

5. Folosește o apă cât mai pură

Apa minerală (plată) schimbă gustul cafelei din cauza conținutul de minerale, așa că e bine să o eviți. Folosește mai bine apă filtrată de la robinet.

6. Evită filtrele de proastă calitate 

Optează întotdeauna pentru filtre confecționate la cele mai înalte standarde, de preferat albite cu oxigen, fără dioxină.

7. Nu risipi

Folosește întotdeauna o măsură pentru a controla cantitatea de cafea folosită.

8. Nu folosi apă clocotită

Cel mai indicat este să iei apa de pe foc înainte de a atinge punctul de fierbere.

9. Păstrează aparatele curate

Indiferent de aparatele ori accesoriile folosite pentru prepararea cafelei, nu uita să le speli după fiecare utilizare.

Taguri: cafeaceasca cafeatips cafea
Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/lead-magnet/9-reguli-pentru-o-ceasca-de-cafea-perfecta