Fundatia LEADERS anunta LEADERS Academy, editia a 5-a

BUCURESTI - 17 aprilie 2013

Comunicat tip General in Afaceri, Educatie / Cultura, Cursuri

Live site

Fundatia LEADERS, sursa de idei si oameni valorosi, organizeaza in perioada 12-18 mai, la Predeal, cea de-a 5-a editie a programului LEADERS Academy. LEADERS Academy reprezinta un program de leadership experiential, care isi propune dezvoltarea aptitudinilor de formare, motivare si conducere a unei echipe prin intermediul unor situatii practice, neconventionale.

Fundatia LEADERS anunta LEADERS Academy, editia a 5-a

“Atat tinerii managerii, cat si antreprenorii la inceput de drum resimt nevoia conexiunii intre obiectivele profesionale pe care si le seteaza si capacitatea lor de a-si inspira echipele coordonate. In ultimii ani de criza economica, antreprenorii si managerii pozitioneaza in plan secund entuziasmul, creativitatea si curajul de a face schimbari majore, din ratiuni ce tin de dezvoltarea imediata a business-lui in care activeaza. LEADERS Academy readuce in prim-plan aceste atribute, pentru a sprijini business-urile si reprezentantii acestora sa evolueze organic.”, declara Adelina Maria, Founder LEADERS School & Academy.

Cea de-a 5-a editie a LEADERS Academy are drept invitati antreprenori, specialisti si trainer-i cu experienta, precum Rares Manolescu, Senior Trainer Human Invest si Cornel Costea, Trainer si Managing Partner ProActive Solutions. Printre speaker-ii acestei editii, care vor testa abilitatile de leadership ale participantilor, inclusiv in probe practice, se numara Aliz Kosza, Business Strategist si ex-CEO Fabryo, Dragos Anastasiu, Presedinte TUI Center si Eurolines, Sorin Drugan, campion navigatie, Cristian Lupes, dirijor.

Conceptul de educatie experientiala, utilizat la scara larga in afara tarii, este implementat de catre Fundatia LEADERS si in Romania, pentru a suplini lipsa pregatirii academice pentru situatii concrete. LEADERS Academy este dezvoltat in jurul a trei concepte cheie – autocunoastere, comunicare si echipa. Printre cursurile celei de-a cincea editie a LEADERS Academy se numara autocunoastere prin activitati de supravietuire, comunicare prin teatru, lucru in echipa prin activitati nautice.

Profilul participantului la cursurile LEADERS Academy

Pana in prezent, la cursurile LEADERS Academy au existat peste 100 de participanti, principalele orase din care provin acestia fiind Bucuresti, Timisoara, Cluj Napoca, Iasi, Sibiu, Pitesti, Targu Mures si Baia Mare.

In ceea ce priveste domeniile de activitate, majoritatea participantilor activeaza in domeniile bancar, automotive si FMCG. Alte domenii numara minning, consultanta, transporturi si servicii.

Varsta medie a participantilor este de aproximativ 30 de ani, iar ponderea pe sexe inclina in favoarea barbatilor (65% dintre participanti).

Impactul cursurilor de leadership

La inceputul programului, fiecare participant isi stabileste o lista de obiective si urmareste indeplinirea lor de-a lungul programului. In ultima zi a programului, participantii creeaza un plan de actiune pe care apoi il urmaresc impreuna cu managerul lor direct sau cu membrul echipei cu care lucreaza cel mai aproape, in cazul antreprenorilor. La o luna de la incheierea programului, organizatorii LEADERS Academy sustin o sesiune de follow-up unu la unu cu fiecare dintre participanti, pentru a vedea rezultatele concrete ale urmaririi planului. Apoi, pe baza feedback-ului primit de la participanti, acestia beneficiaza de 10 intalniri lunare de mentorat pe teme si cu invitati care sa raspunda nevoilor lor.

Piata cursurilor de management si leadership in Romania

In Romania, managerii se confrunta cu dificultati din punct de vedere al leadership-ului din cauza  sistemului educational invechit (curricula, metode de predare), foarte axat pe teorie, care nu este coordonat cu realitatea de pe piata muncii. De asemenea, managerii resimt deficiente de autocunoastere cauzate inclusiv de mediul din multinationale, care de multe ori opteaza pentru uniformizare. Potrivit reprezentantilor LEADERS, antreprenorii sunt mult mai stabili din punct de vedere a relatiei cu ei insisi, insa, de cele mai multe ori, isi construiesc business-uri fara a avea prea multe cunostinte legate de managementul oamenilor.

“Cea mai importanta schimbare pe termen lung ar fi ca educatia sa se centreze pe individ, sa il ajute sa isi descopere punctele forte si sa nu se mai concentreze pe diminuarea punctelor slabe. Astfel, elevul/ studentul va putea sa faca in viata ceea ce ii place si nu ceea ce i-a insuflat un sistem de invatamant care il vrea bun la toate.”, completeaza Adelina Maria, Founder LEADERS School & Academy.

Fundatia LEADERS estimeaza ca bugetul mediu pe care un tanar manager/ antreprenor este dispus sa il investeasca in pregatirea prin intermediul cursurilor de management si leadership nu depaseste 1.000 de euro pe an. In ceea ce priveste companiile cu care colaboreaza LEADERS, acestea aloca un buget de 3.000 pana la 5.000 de euro anual sustinerii angajatilor pentru a participa in programele Fundatiei.

Costul de participare la LEADERS Academy 5 este de 850 de euro.

Pachetul de acces include: participarea la toate cursurile, cazare 6 zile la Hotel Orizont**** din Predeal in camere duble twin, 3 mese/zi, pauzele de cafea, mentoring lunar gratuit timp de un  an, includerea in comunitatea LEADERS (peste 3000 de membri), oportunitati exclusive de job si discount-uri la evenimentele LEADERS si evenimentele partenere.

Despre LEADERS Romania

Fundația LEADERS isi propune sa fie cea mai puternica sursa de idei si oameni valorosi din Romania. Contribuim la transformarea moderna a Romaniei prin dezvoltarea unor lideri responsabili si a unei mentalitati orientate catre implicare si actiune. Printre cele mai importante initiative ale Fundatiei LEADERS se numara Leadership Autentic, LEADERS School, LEADERS Education si LEADERS Academy.