Leo Burnett a realizat campania de relansare a ziarului Cotidianului

BUCURESTI - 24 noiembrie 2004

Comunicat tip General in Media / Publicitate

Leo Burnett Romania a realizat campania de imagine pentru relansarea ziarului Cotidianul, acum parte din grupul de presa “Academia Catavencu”.

Campania cuprinde 3 spoturi TV si se deruleaza incepand cu data de 15 noiembrie pe TVR 1, Prima TV, Realitatea TV, B1 TV, National TV. Au mai fost create 3 machete de presa si 3 spoturi radio.

Despre ideea creativa si despre mesajul transmis de aceasta campanie ne ofera detalii Carmen Călugăreanu, Senior Copywriter in cadrul Leo Burnett.

“Intr-un context in care presa este suspectata de angajare politica, era oportuna (re)lansarea pe piata a unui ziar care sa-si afirme si sa-si sustina independenta, transparenta, sinceritatea. Faptul ca insisi ziaristii de la Cotidianul recunosc ca au facut greseli si le si formuleaza, credem ca e cea mai buna dovada ca ziarul va fi unul 100% onest. Mesajul e pe cat de simplu, pe atat de percutant: daca despre noi dezvaluim lucruri, fiti siguri ca nu-i vom menaja pe cei despre care chiar vreti sa aflati totul. Ne-am antrenat pentru sinceritate si am facut-o riguros.”

Campania TV a fost realizata in colaborare cu casa de productie Maxmedia; regizor Cristian Mungiu.

Din partea clientului au contribuit la realizarea campaniei: Doru Buscu – director editorial Cotidianul, Sorin Vulpe – director general al grupului Academia Catavencu, Sorin Axinte – director marketing.

Echipa Leo Burnett care a realizat acest proiect este formata din: Bogdan Naumovici – Creative Director; Carmen Călugăreanu – Senior Copywriter; Ştefan Vasilachi – Art Director; Răzvan Mătăşel – Research&Strategic Planning Director; Roxana Dumitru – New Business Director; Alina Floroian – Brand Communication Supervisor; Laura Georgescu-Baron – A/V Production Director

Grupul de presa Academia Catavencu a a juns la 8 titluri de presa: Academia Catavencu, Cotidianul, Tabu, B 24 FUN, Aventuri la pescuit, Bucataria pentru toti, Superbebe, ID – idei in dialog. Pe 29 noiembrie va fi lansat si un FM bucurestean, Radio Guerrilla. Vocile principale care vor “elibera” radioul: Razvan Exarhu, Mihai Dobrovolschi, Mihaela Radulescu, Geanina Corondan si Liviu Mihaiu.

Despre Leo Burnett Romania

Leo Burnett Romania este agentia cu cea mai buna strategie si creatie din Romania, conform studiului AdMarket 2004.
Leo Burnett Romania este detinatoarea titlului de Agentie a Anului in 2003 si 2004 si prima agentie romaneasca finalista la Cannes

Claudia Bajanaru
claudia.bajanaru@leoburnett.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/leo-burnett-romania/leo-burnett-a-realizat-campania-de-relansare-a-ziarului-cotidianului