Secretul Alinei Ondine Slimovschi

Locul desfasurarii: Carturesti Iulus Mall

Organizator: Libraria Carturesti

Chiar si cand e incojurata de un materialism exacerbat, pentru arta buna mai ramane un loc si un rost. „Nevoile sufletului nu cunosc limite de niciun fel”, se explica Alina Ondine Slimovschi. Intre numele sau si arta buna sta un egal ingrosat, matematic aproape, adica de necontestat. E un rezultat la care, chiar de-ai ignora datul, darul, talantul, se poate ajunge prin sinceritate. Inclusiv in „timpuri anacronice”, care nu te avantajeaza. „Am sentimentul ca am trait alt...undeva, ...candva”. De aici si „Povesti de alta data”, expozitia de pictura Alina Ondine Slimovschi, adusa in prezentul carturestian din Iulius Mall, intre 9 mai si 9 iunie.
Imaginatia sa cu urma de trecut transcende cotidianul trait adeseori de-amorul artei. Ciudata legatura asta intre amor, arta si gratuitate, de parca amorul artei ar fi ieftin, s-ar darui lesne. Si nu e asa, riposteaza Alina Slimovschi. „Simtirea autentica nu este niciodata ieftina. Nu se adreseaza in mod constient cuiva. Are parte de ea cine o merita”. Lucrarile proprii, cu o intimitate a lor, restituie lumii ceea ce artista a primit din jur, „se revendica din momentele cheie ale existentei mele, exteriorizate partial incifrat”. Un cifru pe care fiecare il poate decodifica in felul sau: „Ar putea cauta si afla in lucrare exact ceea ce nu a stiut sa defineasca ori sa gaseasca in sine insusi”. In definitiv, acolo e viata, iar sensurile-i vor fi intotdeauna largi si vagi. „E viata mea traita pana acum. Ma mentin pe aceleasi coordonate ale confesiunii, indiferent de stilul plastic abordat”, (re)tuseaza artista.
Daca aveti pofta sa spuneti si sa ascultati povesti de viata, la o masa lunga creata din altele mici (o alegorie de circumstanta pentru viata) si sa intalniti artistul, e timp pentru toate acestea vineri, 9 mai, de la ora 18, in Carturestiul din Iulius Mall.


Cosmin Lungu - director librariile Carturesti Timisoara

Despre LIBRARIA CARTURESTI TIMISOARA

Eveniment creat de librariile Carturesti, Teatrul National Timisoara, Muzeul de Arta Timisoara

Participare: Intrare libera