Lansare de carte "Junimismul si pasiunea moderatiei" de Ioan Stanomir la Libraria Humanitas de la Cismigiu - marti, 14 mai, ora 19.00

BUCURESTI - 13 mai 2013

Comunicat tip General in Arta & Entertainment, Educatie / Cultura, Monden / Lifestyle, Media / Publicitate, Internet

Marţi, 14 mai, ora 19, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu (Bulevardul Regina Elisabeta nr.38) va avea loc lansarea cărţii "Junimismul și pasiunea moderaţiei" de Ioan Stanomir. La eveniment vor participa, alături de autor, Dan C. Mihăilescu, Cristian Vasile şi Lidia Bodea.

Lansare de carte

,,Junimismul și pasiunea moderaţiei propune cititorului de astăzi revizitarea unui moment intelectual esenţia pentru geneza modernităţii românești. Între 1864 şi 1918, Junimea a fost unul dintre grupurile cele mai influente, impunând nu doar un canon literar, ci şi o gramatică a înţelegerii societăţii. De aici, utilitatea unei priviri asupra imaginarului ideologic şi politic generat de această asociere de spirite. O asemenea examinare este cu atât mai necesară cu cât decenii de-a rândul proiectul politic junimist, ca parte a proiectului conservator românesc şi occidental, a fost supus unei logici procustiene şi reducţioniste a lecturii.” (Ioan STANOMIR)

Interesat de istoria ideilor, critică literară şi constitutionalism, Ioan Stanomir este scriitor şi profesor la Facultatea de Ştiinţe Politice a Universităţii din Bucureşti. Ultima sa carte, Umbre pe pânza vremii.Secvenţe de istorie intelectuală a apărut la Editura Humanitas în 2011.

Despre Librariile Humanitas S.A

Librăriile Humanitas S.A. s-a înfiinţat ca societate juridică de sine stătătoare în 1993, iar în prezent dispune de o reţea de 15 librării în toată ţara care comercializează cărţile Humanitas şi ale altor 300 de edituri, alături de audiobook-uri, muzică, filme.

Taguri: cartehumanitasCismigiujunimea
Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/librariile-humanitas-s-a/lansare-de-carte-junimismul-si-pasiunea-moderatiei-de-ioan-stanomir-la-libraria-humanitas-de-la-cismigiu-marti-14-mai-ora-19-00