B!TONIC – Workshop-uri de nutriție gratuite în cadrul companiilor din România

BUCURESTI - 27 noiembrie 2015

Comunicat tip Produse / Servicii in Educatie / Cultura, Sanatate

Din luna noiembrie, compania austriacă B!TONIC a demarat Programul "B!TONIC la muncă" - un program de Educație Nutrițională destinat companiilor din România. Programul, creat de experți în domeniu din Viena, este livrat de echipa de traineri a B!TONIC în Timișoara și București și are ca scop, printre altele, informarea angajaților despre importanța adoptării unui stil de viată sănătos la locul de muncă și despre cum aceștia iși pot crește performanțele profesionale.

training gratuit

Din experienţa noastră, majoritatea oamenilor se îmbolnăvesc din cauza diverșilor factori de la locul de muncă. Printre cei mai des întâlniți se numără: stresul și lipsa de odihnă; mâncatul pe fugă și lipsa unei diete care să susţină un stil dinamic de viaţă; imunitatea scăzută din cauza aerului condiționat, schimbărilor de temperatură, orelor repetate de surmenare și mediului propice pentru dezvoltarea virușilor și bacteriilor; lipsa de timp în afara locului de muncă pentru activități dedicate nutriției sănătoase, sport și relaxare mentală.” Andrei Palamariu, Health Education Manager B!TONIC România

Studiile arată că în România, în ultimii 5 ani, în marile aglomerari urbane, atenţia acordată alimentaţiei scade direct proporţional cu creșterea nevoii individului de a dobândi un trai cat mai bun. Cu toate acestea, în comportamentul consumatorului se remarcă cel mai adesea tendinţa cumpărării în funcţie de preţ sau oferte promoţionale.

„Am început cu aceste două orașe, Timișoara și București, deoarece aici a fost cererea cea mai mare. În plus, aceste orașe beneficiază și de infrastructura necesară pentru a respecta stilul de viață promovat de noi, adică acces la restaurante și mâncare bio și vegetală, oportunități de sport în aer liber și produse calitative pentru întregirea dietei.” Iulia Mugescu, Manager B!TONIC România

Programul de training este format din trei părți, oferind companiilor șansa să aibă grijă de angajații lor la diverse nivele. Primul nivel, gratuit, este un training de 2 ore despre principiile unei nutriții sănătoase la locul de muncă. Printre temele abordate se numără: "Cum să îți menții nivelul de productivitate ridicat?", "Cum să te energizezi atât înainte de începerea programului cât și în timpul acestuia?", "Cum să îți controlezi capacitatea de concentrare și cum să reduci nivelul de stres?".

Următoarele 2 nivele, contra cost, intră în detalii precum curele de slăbit, efectele zahărului, managementul oboselii și al stresului prin obiceiuri sănătoase, împreună cu o listă de sfaturi pentru îmbunătățirea structurii organizatorice și a mediului de muncă. În plus, angajații își pot completa un profil nutrițional care va fi evaluat la Viena de experți în nutriție, iar la final vor primi sfaturi personalizate despre ce pot îmbunătăți. Compania a efectuat deja primele training-uri și deja au programul plin până în luna ianuarie.

„Ne bucurăm că tot mai mulți oameni din mediul cel mai solicitant cum este cel al companiilor ne contactează referitor la aceste traininguri. Putem avea o discuție deschisă, axată pe soluții pragmatice și ușor de implementat. ” Andrei Palamariu, Health Education Manager B!TONIC

În România, se estimează că peste 40.000 de oameni sunt afectați de sindromul burn-out, femeile fiind de 4 ori mai predispuse. Acest număr este în creștere, mai ales în sezonul rece (informații referitoare la anul 2014). Un adult răcește, în medie, de 4 ori pe an, de cele mai multe ori ca urmare a unei lipse de minerale precum fierul sau magneziul și a stresului extensiv. Trei din patru români petrec între 30 și 40 de ore la muncă, iar 22% petrec peste 40 de ore săptămânal, acesta fiind un factor major în a determina starea lor de bine.

***

B!TONIC este parte a Lifecare Essentials și activează ca și companie socială în România din vara anului 2015. Printre activitățile B!TONIC se numără traininguri de nutriție la companii, platforme informative, o aplicație mobilă și o linie de suplimente alimentare de calitate superioară.

Compania se axează pe transmiterea valorilor unui stil de viață tonic și sănătos. În prezent, echipa B!TONIC în România are 15 membri axați pe educație în privința sănătății.

Mai multe detalii regasiti pe http://btonic.ro/

***

Date de contact:

Daniela Dinica

Marketing Manager

Telefon:0741087772

e-mail: daniela.dinica@btonic.ro

Despre Lifecare Essentials GmbH

Motto-ul nostru: Observă-ți stilul de viață. Măsoară-l. Transformă-l.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/lifecare-essentials-gmbh/b-tonic-workshop-uri-de-nutritie-gratuite-in-cadrul-companiilor-din-romania