Cum te ajută telefonul mobil să ai un stil de viață mai sănătos?

BUCURESTI - 27 martie 2015

Comunicat tip General in Sanatate, Stiinta / Cercetare, Tehnologie

Cum te ajută telefonul mobil să ai un stil de viață mai sănătos? Aceasta este întrebarea la care vor să răspundă tânăra echipă Lifemode .ro. Prin intermediul aplicației mobile Lifemode, orice utilizator își poate selecta un stil de viață dorit și va primi sfaturi despre nutriție și sport. Aplicația poate fi descărcată gratuit pe telefoanele Android .

Cum te ajută telefonul mobil să ai un stil de viață mai sănătos?

O perioadă stresantă, practicarea unui sport, reducerea timpului dedicat somnului,  fumatul sau consumul de alcool – astfel de schimbări se pretrec săptămânal în viețile noastre. Iar fiecare astfel de schimbare, oricât de nesemnificativă pare, trebuie susținută print-o nutriție și un fitness potrivit. Acesta este obiectivul noii aplicații Lifemode: să ajute orice persoană sănătoasă să înțeleagă legăturile dintre stilul de viață avut, nutriție și sport.

„Citim mereu în media statistici îngrijorătoare legate  de sănătatea românilor. Asociația Mondială de Sănătate consideră că în țările precum România, majoritatea acestor problem de sănătate sunt strâns legate de stilul de viață pe care îl avem. Noi ne-am decis să schimbăm puțin lucrurile, măcar pentru generația mai tânără. ” a declarat Mihai Suta din echipa Lifemode.

Aplicația se adresează persoanelor cu vârste cuprinse între 16 și 80 de ani și este rezultatul a unui an intensiv de cercetare și documentare. În 2014, împreună cu un doctor farmacist de la Universitatea de Farmacie și Nutriție din Viena, au fost dezvoltate stilurile de viață pe care aplicația le cuprinde, împreună cu nutriția corespunzătoare. Toate informațiile se bazează pe cele mai recente studii din industrie și pe experiența echipei de nutriționiști din Austria.

În etapa următoare au fost făcute teste de piață și interviuri cu potențialii consumatori, însă și cu farmaciștii. Rezultatul a fost că aplicația Lifemode ar putea înlocui o conversație cu farmacistul, întrucât folosește o serie de întrebări asemănătoare pentru a identifica potențiale lipse nutritive. Utilizatorul beneficiază astfel de un plan personalizat care include elemente nutritive, diete precum și sporturi pentru a îmbunătății un stil de viață.

În spatele aplicației se află o echipă de tineri care au studiat la Universitatea de Vest din Timișoara împreună cu programatorii din Târgu Mureș. Deși toate activitățile au fost coordonate din Viena, începând cu luna Aprilie echipa va avea un birou în București pentru a putea colabora mai ușor cu nutriționiștii și trainerii români.

„Ne dorim ca aplicația să fie startul unei culturi de conștientizare în România. Experții pot contribui prin cunoștiințele lor iar populația poate avea access la informație de ultimă oră. Mai mult, este o abordare captivantă, nu simți că lucrezi pe corpul tău ci mai degrabă că faci parte dintr-un joc. Iar la final câștigi un stil de viață îmbunătățit. ” Iulia Mugescu, manager de proiect Lifemode.

Pentru detalii suplimentare legate de aplicație, modul de accesare și de folosință sau orice alte declarații contactați echipa Lifemode, www.lifemode.ro

Despre Lifecare Essentials GmbH

Lifecare Essentials GmbH a fost înființată în Viena, Austria în vara anului 2014. Viziunea companiei este de a crea produse pentru un stil de viață mai bun. Sub Motto-ul: Observă-ți stilul de viață. Măsoară-l. Transformă-l. noi creăm și producem o aplicație mobilă pentru a monitoriza stilul de viață, o linie de nutrienți de ultimă generație și platforme informative online. Având sediul principal în primul district al Vienei, organizația își va începe activitățile îm România, unde va deschide un sediu în Aprilie 2015. Compania s-a clasat în topul organizațiilor tinere inovative în 2014 în topul Pioneers, reușind să conecteze tehnologia cu nutriția. Echipa actuală cuprinde 10 tineri și 2 consultanți cu experiență în domeniu.

Taguri: sanatateandroidnutriţiemobiltelefonlifemode
Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/lifecare-essentials-gmbh/cum-te-ajuta-telefonul-mobil-sa-ai-un-stil-de-via-a-mai-sanatos