Dictaphone deschide seria Avant Sessions, la Control Club

BUCURESTI - 20 martie 2018

Comunicat tip General in Arta & Entertainment, Educatie / Cultura, Monden / Lifestyle

Formatia berlineza Dictaphone va concerta la Bucuresti duminica, 25 martie, de la ora 20, la Control Club , in cadrul Avant Sessions , o noua serie de evenimente organizata de Liveland si Control Club. Biletele sunt disponibile online, pe Eventbook.ro.

poster Dictaphone

poster Dictaphone

Infiintat la sfarsitul anilor ’90, la Berlin, Dictaphone este proiectul multi-instrumentistului Oliver Doerell, originar din Bruxelles. In 2000, acestuia i s-a alaturat berlinezul Roger Döring, cei doi impartasind pasiunea pentru muzica belgiana din anii ’80. In anii ce au urmat, duo-ul a inregistrat, alaturi de alti muzicieni invitati, ca Stephan Wöhrmann (SWOD) sau Malka Spigel (Minimal Compact), albumele m.= addiction (2002), Nacht (2004) si Vertigo II (2006), la prestigioasa casa de discuri City Centres Offices (Boomkat, Modern Love).

In 2009, in formatie a fost cooptat violonistul Alex Stolze. In aceasta formula, Dictaphone a concertat in peste 20 de tari, participand la festivaluri ca Mutek, Transmediale, Unsound, Benicassim si altele. Cel mai recent album al trupei, APR 70, a fost lansat la finalul anului trecut, de label-ul Denovali.

Noul release a fost compus si produs timp de trei ani, de membrii Dictaphone: Oliver Doerell (electronics, bas, chitara), Roger Döring (saxofon, clarinet) si Alex Stolze (vioara). In APR 70, bucatile instrumentale, de jazz, se imbina cu ritmurile hipnotizante si layer-ele electronice pentru a crea aranjamente complexe ce pot fi soundtrack-ul perfect pentru zilele tulburi si noptile senine deopotriva, ca o noua incarnare sau chiar definitie a puritatii.

Minimalistic and subliminal elegancy – ARTE

Timeless, unusual & beautiful – Colin Newman

Dictaphone gives warmth to the concept, your thoughts a body and atmosphere to the music. – Spex

This is the music to fall in love with over many evenings, each subsequent rotation capturing another moment of time to be recalled in the future. Highly recommended. – Headphone  Commute

When played from a rooftop, this music may be as quiet as a poem, but it carries the power of a manifesto. – A Closer Listen

Dictaphone’s Oliver Doerell was one of my musical idols. There was something about his sound, both with Dictaphone and his other act SWOD, that I always held close to my heart. It truly touched me... – Late Night Tales | Nils Frahm

Evenimentul Avant Sessions : Dictaphone live este organizat de Control Club si Liveland.

Facebook event: https://www.facebook.com/events/149335732410849

Biletele se pot achizitiona in avans, la pretul de 20 de lei, online, prin Eventbook.ro (https://eventbook.ro/music/bilete-avant-sessions-dictaphone-live-at-control-club) sau de la Control Club (Str. Constantin Mille, nr. 4) si librariile partenere Eventbook: http://eventbook.ro/partners.