Indie pop neo-zeelandez cu Jonathan Bree si Princess Chelsea - live la Bucuresti, in septembrie

BUCURESTI - 22 august 2018

Comunicat tip General in Arta & Entertainment, Educatie / Cultura, Monden / Lifestyle

Doi artisti reprezentativi ai scenei indie-pop din Noua Zeelanda vor concerta in septembrie la Bucuresti, in Control Club . Enigmaticul Jonathan Bree vine in Romania sambata, 1 septembrie, in turneul de promovare a proaspat-lansatului album Sleepwalking, in timp ce colaboratoarea sa, Princess Chelsea , va concerta cu trupa sa la Bucuresti, in 21 septembrie. Biletele pentru cele doua concerte sunt disponibile online, prin Eventbook.ro.

poster Jonathan Bree

Originar din Auckland, Jonathan Bree a inceput sa cante la varsta de 9 ani si este cunoscut atat cu proiectul sau solo cat si pentru apartenenta la formatia indie-pop The Brunettes si casa de discuri Lil’ Chief Records, pe care a co-fondat-o.

Jonathan Bree a compus si a produs patru albume pentru The Brunettes, de-a lungul celor zece ani de existenta a formatiei, incercand sa ajunga la standardele auto-impuse de admiratia sa pentru George Martin si Brian Wilson.

In 2003, The Brunettes au cantat in deschidere pentru The Postal Service si au semnat cu prestigioasa casa de discuri Sub Pop, destramandu-se in cele din urma, in 2010. Cu toate acestea, trupa se bucura in continuare de apreciere in Noua Zeelanda, unde albumul lor de debut, Holding Hands Feeding Ducks, este considerat un clasic.

In 2013, Jonathan Bree a lansat primul sau album solo, The Primrose Path, care a atras aprecierea criticilor, fiind unul din finalistii Taite Prize. Cu al doilea album, A Little Night Music, Bree se indeparteaza de formula pop clasica si da frau liber experimentelor, in mare parte datorita interesului nou-aparut pentru muzica clasica, dupa ce a mostenit discuri cu muzica de Ceaikovski si Bela Bartok.

Lansat anul acesta, al treilea album Jonathan Bree, intitulat Sleepwalking, a coincis cu noua imagine enigmatica a muzicianului, care poarta masca atat in aparitiile live cat si in videoclipul melodiei You’re So Cool, pe care de altfel l-a si regizat.

Pe langa imaginea nonconformista, noul album a atras atentia criticilor si fanilor deopotriva prin orchestratia sofisticata, cat si prin duetele cu alti muzicieni, precum Chelsea Nikkel (Princess Chelsea) si Clara Viñals (Renaldo & Clara), in piesele pop inspirate de Serge Gainsbourg.

Sleepwalking is a record of sublime and sophisticated classic pop that conspires to lead you, willingly, into its dark night. – NZ Herald

Chelsea Nikkel, cunoscuta sub numele de scena Princess Chelsea, a studiat pianul in format clasic, dar a cochetat si cu percutia, chitara si clarinetul. Face parte din colectivul de muzicieni pop asociat casei de discuri Lil’ Chief Records (The Brunettes, Ruby Suns, Lawrence Arabia), a cantat in turneu cu The Brunettes si, in prezent, joaca rolul Lindei in Disciples of Macca, o trupa tribut Paul McCartney/ Wings.

Princess Chelsea a debutat in 2011 cu albumul Lil’ Golden Book, iar stilul sau baroque pop cu influente clasice i-a adus aprecierea criticilor. New Zealand Herald a laudat-o pentru „vocea angelica si mintea agera”, iar The Guardian a prezentat-o in sectiunea New Band of the Day dupa ce videoclipul la The Cigarette Duet a atras peste 40 de milioane de vizualizari.

Ulterior, Princess Chelsea a mai lansat doua albume de studio, a concertat international, iar in septembrie vine la Bucuresti in turneul de promovare a noului sau disc, The Loneliest Girl, ce va fi lansat in curand.

Concertele Jonathan Bree si Princess Chelsea de la Bucuresti sunt organizate de Control Club si LIVELAND .

Biletele pot fi achizitionate la pretul de 50 de lei (Jonathan Bree) si 40 de lei (Princess Chelsea), online prin Eventbook.ro sau de la Control Club (Str. Constantin Mille, nr. 4) si locatiile partenere Eventbook: http://eventbook.ro/partners.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/liveland1/indie-pop-neo-zeelandez-cu-jonathan-bree-si-princess-chelsea-live-la-bucuresti-in-septembrie