The Underground Youth, din nou la Bucuresti

BUCURESTI - 21 mai 2019

Comunicat tip General in Arta & Entertainment, Educatie / Cultura, Monden / Lifestyle

Formatia The Underground Youth revine in concert la Bucuresti, vineri 24 mai, dupa ora 21, la Control Club , in cadrul turneului de promovare a recent-lansatului album Montage Images of Lust and Fear. Biletele sunt disponibile pe Eventbook.ro.

poster The Underground Youth

poster The Underground Youth

 Berlin via Manchester band The Underground Youth continue their case for being one of the best post-punk bands currently touring.  

Gigwise

Inceput in 2008, la Manchester, de Craig Dyer, si relocat apoi la Berlin, proiectul The Underground Youth este un melanj unic de peisaje sonore: post-punk, shoegaze si dark psychedelia, ce si-a castigat o comunitate de fani la nivel international.

Dyer este un exemplu de succes al curentului DIY, fiind principalul compozitor al trupei, iar procesul sau creativ se bazeaza in mare parte pe experiment, dar si pe influente din literatura, cinema si poezie. Vocea puternica i-a adus comparatii cu Nick Cave sau Jim Morrison, insa The Underground Youth este o aparitie originala pe scena post-punk.

Formata, in prezent, din Craig Dyer (voce, chitara), Olya Dyer (tobe), Max James (chitara bas) si Leonard Kaage (chitara), trupa combina energie pura, noise si ritmuri antrenante, intr-o experienta live ce nu trebuie ratata.

The Underground Youth au la activ nu mai putin de noua albume de studio, majoritatea lansate de casa de discuri independenta Fuzz Club Records. Din 2012, trupa a concertat in numeroase turnee europene, castigand aprecierile criticilor si publicului deopotriva, pentru show-urile live.

Lansat in luna martie a acestui an, Montage Images of Lust and Fear este „inspirat de o succesiune de experiente si subiecte cu care mass-media ne asalteaza: sexul, violenta, dragostea, suspiciunile, dorinta sau suferinta. Albumul functioneaza ca un montaj, cu fiecare piesa ce abordeaza aspecte legate de dorinta sau de frica. La fel cum navigam de la un canal TV la altul, pana cand, in cele din urma, cadem prada zgomotului de fond”, spune compozitorul Craig Dyer.

Turneul de lansare Montage Images of Lust and Fear va vizita peste 25 de tari din Europa, Asia si continentul australian. In 24 mai, trupa concerteaza la Bucuresti, in Control Club, urmand un concert la Form Space, in Cluj-Napoca, in 25 mai, si altul, in 26 mai, la Timisoara.

 

Concertul The Underground Youth de la Bucuresti este organizat de Control Club si Liveland .

Facebook event

Biletele pot fi achizitionate la pretul de 50 de lei, online prin Eventbook.ro sau de la Control Club (Str. Constantin Mille, nr. 4) si partenerii Eventbook: http://eventbook.ro/partners.