Scaune de masa pentru copii - caracteristici recomandate si sfaturi de folosire

Constanta - 20 iunie 2012

Comunicat tip Produse / Servicii in Educatie / Cultura, Monden / Lifestyle, Sanatate, Retail

Scaunul de luat masa pentru copii ocupa un loc esential in gama de accesorii, piese de mobilier si produse necesare in cresterea si ingrijirea copilului. Hranirea copilului necesita atentie si grija atat pentru ca mancarea trebuie sa fie adecvata varstei, sanatatii si greutatii copilului dar si felul in care este hranit, respectiv pozitia corecta la masa si siguranta sederii la masa sunt aspecte ce nu trebuie neglijate.

Scaune pliabile si reglabile de luat masa pentru copii

Scaune pliabile si reglabile de luat masa pentru copii

Scaunele cu masuta, special concepute pentru hranirea bebelusilor de 6-8 luni si pana la varste mai mari de pana la 5-6 ani sunt recomandate de catre specialisti, mai ales ca in realizarea lor producatorii sunt obligati sa tina cont de norme tehnice stricte.

Indiferent de modelul de scaun de masa pe care il alegem pentru bebelus, cel mai important aspect este siguranta pe care acesta trebuie sa o asigure, pe langa pozitiile comode care sa nu suprasolicite coloana vertebrala.

E bine de stiut ca exista foarte multe modele si tipuri de scaune cu masute pentru copii, insa reglementarile privind calitatea acestora, stabilitatea si posibilitatile de adaptare la nevoile micutilor sunt aceleasi. Scaunele trebuie gandite si realizate astfel incat sa evite orice fel de accident  sau afectarea sanatatii copilului prin asezarea acestuia in pozitii fortate si incomode.

Criteriile principale pentru alegerea scaunului de luat masa pentru copii sun varsta si greutatea, insa specialistii recomanda ca alegerea sa se faca in primul rand in functie de greutate. Spatiul in care este asejat copilul in scaun trebuie sa fie larg si stabil, captusit cu material textil moale si fin. Pentru a obtine un plus de stabilitate si siguranta, este recomandat sa folositi suplimentar pernute sau mici saltelute moi pe care sa asezati copilul in scaun. Spatarul trebuie sa fie suficient de inalt si corect inclinat pentru a sustine spatele copilului si pentru a-l sprijini intr-o pozitie confortabila.

Un sistem de hamuri pentru bazin si picioruse este de asemenea obligatoriu, pentru a nu-i permite copilului sa se legene in scaun, sa se ridice sau sa alunece. Daca scaunul este pliabil sau este prevazut cu roti, trebuie sa verificati daca dispune de un sistem eficient de franare sau de blocare a rotilor.

Chiar daca scaunul pentru luat masa pe care l-ati cumparat pentru bebelus indeplineste toate aceste conditii de siguranta si confort, este foarte important sa-l supravegheati in permanenta. De asemenea, nu trebuie sa uitati ca bebelusul nu poate sta foarte mult timp in sezut, musculatura spatelui nefiind destul de puternica. De aceea, chiar daca scaunul asigura confort si stabilitate, nu trebuie sa lasati mult timp bebelusul in el.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/lumea-copiilor/scaune-de-masa-pentru-copii-caracteristici-recomandate-si-sfaturi-de-folosire