Primul tratament al bolii Parkinson care demonstreaza un efect de modificare a evolutiei bolii

BUCURESTI - 26 august 2008

Comunicat tip General in Sanatate

Prima prezentare a rezultatelor finale ale studiului ADAGIO - arata un efect de modificare a evolutiei bolii Parkinson in urma terapiei cu Azilect® (rasagilina). Azilect® (rasagilina) este astfel primul tratament al bolii Parkinson care demonstreaza un efect dual: de modificare a bolii, respectiv de incetinire a evolutiei bolii Parkinson si in acelasi timp un efect de ameliorare simptomatica semnificativa.

Madrid, Spania, 26 August 2008

Rezultatele subliniaza beneficiile duale ale tratamentului cu Azilect® – pe langa beneficiile simptomatice tratamentul demonstrand si un efect de modificare a evolutiei bolii prin incetinirea cursului acesteia. Pacientii la care a fost initiata terapia cu Azilect® 1 mg/zi de la inceputul studiului (grupul cu start timpuriu) au prezentat beneficii semnificativ superioare de-a lungul timpului [p

Despre Lundbeck Export A/S Romania

Despre Azilect®
Azilect® este un inhibitor puternic de generatia a doua al enzimei monoaminoxidaza B. Inhibitia este selectiva si ireversibila ducand la cresterea disponibilitatii dopaminei endogene la pacientii cu boala Parkinson in stadiu timpuriu si la optimizarea nivelului dopaminei exogene la pacientii cu boala Parkinson in stadiu moderat sau avansat.
Pacientii si medicii mai beneficiaza si de regimul simplu de administrare al tratamentului – o tableta pe zi (fara titrare) – precum si de tolerabilitatea excelenta. Azilect® vine astfel si in intampinarea nevoii de simplificare a regimului terapeutic al bolii Parkinson.6
Azilect® este promovat in Europa de catre Lundbeck si Teva ca parte a unei aliante strategice intre cele doua companii. Studiul ADAGIO este un studiu multicentric dublu-orb, controlat placebo, cu doua brate paralele dintre care unul cu debut intarziat. Durata studiului a fost de 72 de saptamani si a inclus pacienti care nu beneficiasera anterior de un tratament al bolii. Pacientii au fost randomizati sa primeasca Azilect® 1 mg sau 2 mg o data pe zi timp de 18 luni (grupul cu start timpuriu), sau placebo timp de 9 luni urmat de 9 luni de tratament cu Azilect® 1 mg sau 2 mg o data pe zi (grupul cu debut intarziat).

Teva Pharmaceutical Industries Ltd. (NASDAQ: TEVA), cu sediul in Israel, este una dintre primele 20 de companii la nivel mondial si prima companie de produse generice. Produce si promoveaza medicamente generice si inovatoare precum si ingredienti farmaceutici. Peste 80% din vanzarile Teva sunt in America de Nord si Europa de Vest. Cercetarea si dezvoltarea Teva este orientata in special spre descoperirea unor terapii inovatoare pentru afectiunile sistemului nervos central.

H. Lundbeck A/S este o companie farmaceutica internationala dedicata cercetarii si dezvoltarii, productiei si promovarii medicatiei destinate afectiunilor psihiatrice si neurologice. In 2006, cifra de afaceri a companiei a fost de approximativ 1.2 miliarde EUR. iar numarul angajatilor de aproximativ 5000. Pentru informatii suplimentare vizitati www.lundbeck.com.

Referinte:
1.Rascol O and Olanow CW for the ADAGIO investigators. Abstract at the 12th Congress of the European Federation of Neurological Societies, Madrid, Spain, 2008
2.Parkinson Study Group. A Controlled Trial of Rasagiline in Early Parkinson Disease. Arch Neurol 2002;59:1937-1943
3.Olanow CW, Hauser R, Jankovic J et al. A randomized, double-blind, placebo-controlled, delayed start study to assess rasagiline as a disease modifying therapy in Parkinson’s disease (The Adagio Study): rationale, design, and baseline characteristics. MDS 2008 (In press)
4.Parkinson Study Group. A controlled, randomized, delayed-start study of rasagiline in early Parkinson disease. Arch Neurol 2004;61:561-566
5.Oldfield V, Keating GM, Perry CM. Rasagiline: a review of its use in the management of Parkinson’s disease. Drugs 2007;67:1725-1747
6.Azilect (rasagiline) SmPC (last accessed 20th July 2008). http://www.emea.europa.eu/humandocs/PDFs/EPAR/Azilect/H-574-PI-en.pdf

Rares Ignat
Marketing Manager
Lundbeck Romania A/S
Bd-ul Poligrafiei 3A sector1 Bucuresti 013704
021 319 88 26/27