Konica Minolta magicolor 2430DL – prima imprimantă laser color promotoare a tehnologiei PictBridge

BUCURESTI - 19 ianuarie 2005

Comunicat tip General in IT&C

Konica Minolta Business Solutions România srl lansează imprimanta magicolor 2430 Desklaser, prima imprimantă laser care foloseşte tehnologia PictBridge, de printare direct de pe cardul foto. Magicolor 2430DL face parte din noua serie 2400 introdusă la sfârşitul anului trecut de Konica Minolta.

Konica Minolta Business Solutions România srl lansează imprimanta magicolor 2430 Desklaser, prima imprimantă laser care foloseşte tehnologia PictBridge, de printare direct de pe cardul foto. Magicolor 2430DL face parte din noua serie 2400 introdusă la sfârşitul anului trecut de Konica Minolta.

Frank Akihary, Director de Marketing EMEA la Konica Minolta Printing Solutions Europe B.V., declară:
“Tehnologia PictBridge este deosebit de necesară pe piaţa echipamentelor laser, deoarece ea reduce semnificativ efortul utilizatorilor de a printa imagini direct de pe cardul foto. Imprimanta este dedicată atât printării documentelor şi imaginilor color, dar şi a celor alb-negru, lucru foarte util pentru o serie de utilizatori, cum sunt avocaţii, notarii, agenţii imobiliari, dar şi pentru alte categorii de utilizatori.”

PictBridge
PictBridge este o tehnologie ce permite conectarea unei camere foto digitale, direct la o imprimantă. Astfel, se realizează printarea rapidă a fotografiilor color şi a indexurilor fără intervenţia PC-ului. În plus, PictBridge oferă şi o serie de funcţii elementare, cum ar fi rotirea imaginilor.
Mediile profesionale
MC2430DL este destinată şi utilizatorilor profesionişti întrucât oferă o gamă foarte variată de funcţii la printare şi în configurare: caseta suplimentară de 500 coli, duplex automat, dar şi o multitudine de medii de printare suportate. Configurările imprimantei se pot face şi de la distanţă, folosind utilitarul PageScope WEB Connection.
Compactitate
Pe lângă spaţiul redus ocupat, magicolor 2430DL este silenţioasă şi foarte uşor de utilizat datorită faptului că toate funcţiile pot fi accesate din partea frontală a echipamentului. Chiar şi schimbarea tonerelor şi îndepărtarea blocajelor se pot face accesând doar partea frontală a imprimantei.
Tehnologia
Noua tehnologie PageScope Raster Language, permite imprimantei conectivitatea în mediile Windows, Macintosh şi Linux, iar graţie noului sistem optic distanţa dintre capul laser şi foaia de hârtie a fost diminuată în beneficiul calităţii şi al compactităţii.
De asemenea, pe lângă tehnologia tonerului polimerizat, folosită de Konica Minolta la toate imprimantele laser color, a fost introdusă şi o nouă tehnologie eAIDC (enhanced automatic image density control – controlul automat al densităţii imaginii), care permite printarea cu acurateţe a liniilor foarte subţiri a rezoluţiei de 2400x600 dpi şi realizarea de gradaţii fine de culoare.
Disponibilitatea pe piaţă
Magicolor 2430 Desklaser va fi disponibilă din luna februarie şi va avea inclus la livrare un set complet de consumabile: tonere şi cilindru, iar garanţia ei este de 1 an.
MC2430DL poate fi achiziţionată la un preţ foarte accesibil, de numai 389 Euro (fără TVA).
Preţuri şi specificaţii:
ImprimantaSpecificaţii tehnice
magicolor 2430DLViteza: 5 ppm color/ 20 ppm monocrom
Rezoluţie: max 2400X600 dpi
Memorie: 32 MB RAM, max. 544 MB RAM
Drivere: Windows XP, 2000, ME, 98SE, 2003 serv., Mac OS 10.2 & Linux
Port: USB 2.0, Ethernet 10/100 Mbps
Tehnologie: tip carusel
Casetă alimentare: 200 coli
Suporturi printare: max 163 g/m2
Formate suportate: A4, letter, legal, custom
Consumabile
Capacitate standard toner Yellow1.500 imagini
Capacitate standard toner Cyan1.500 imagini
Capacitate standard toner Magenta1.500 imagini
Capacitate standard toner Black4.500 imagini
Cartuş toner de mare capacitate Yellow4.500 imagini
Cartuş toner de mare capacitate Cyan4.500 imagini
Cartuş toner de mare capacitate Magenta4.500 imagini
Cilindru45.000 imagini
Set tonere CMY4.500 imagini
Accesorii
Casetă suplimentară500 coli
Memorie suplimentară256 MB sau 512 MB
Unitate duplexPrintare faţă-verso automat
*Preţul nu include TVA. Valorile consumabilelor sunt date la acoperire de 5% pe fiecare culoare, pentru o tipărire în mod continuu.


Despre McCann Erickson

Konica Minolta Business Solutions România a fost înfiinţată la 1 octombrie 2003, pe structurile companiei Minolta România, ca urmare a fuziunii dintre Minolta Co. şi Konica Corporation iniţiată în ianuarie 2003 şi finalizată în octombrie 2003 prin înfiinţarea noii companii Konica Minolta Holdings, Inc. Konica Minolta Business Solutions România a păstrat structurile şi canalele de vânzări ale Minolta România, beneficiind de experienţa de peste 10 de existenţă pe piaţa românească şi o reţea de distribuţie de peste 200 de parteneri. Noua companie îşi propune pentru anul 2004 întărirea poziţiei de lider pe segmentul echipamentelor laser color şi câştigarea unei cote de piaţă suplimentare pe segmentul echipamentelor digitale alb-negru. Konica Minolta Business Solutions România distribuie şi asigură servicii pentru copiatoare, faxuri, imprimante, echipamente multifuncţionale şi oferă soluţii complete de management al documentelor.
Pentru informaţii detaliate despre Konica Minolta:
Viorica Mocanu - Marketing Manager
Tel.: +40 21 332 5090
marketing@konicaminolta.ro