Buyers Lab rasplateste compania Konica Minolta cu premiul "Multifunctional Line of the Year"

BUCURESTI - 2 august 2005

Comunicat tip General in IT&C

Konica Minolta ofera in acest an cea mai impresionanta gama de echipamente multifunctionale de birou alb-negru si color, cu viteze cuprinse intre 15 si 105 ppm. Buyers Laboratory Inc. a ajuns la aceasta concluzie ca urmare a unui studiu amanuntit al ofertei de echipamente de birou OEM, efectuat pe durata a 2 luni.

Anthony Polifrone, Director General al BLI (Buyers Laboratory Inc.) a declarat ca: “Linia produse Konica Minolta s-a comportat excelent in toate testele de anduranta efectuate de BLI. In ultimii ani piata a cunoscut o orientare puternica spre echipamente multifunctionale color si de productie, solutii care au devenit puncte de interes si pentru furnizori. Premiul BLI Pick Winner a fost acordat echipamentelor Konica Minolta bizhub C350 si bizhub Pro 1050 si de asemenea acelasi premiu a fost decernat produselor companiei din segmentul 4, aceste premii fiind o recunoastere a dezvoltarii intensive a echipamentelor pe segmentele aflate in plina ascensiune.”
Factorii care au fost luati in considerare in alegerea castigatorului, sunt: fiabilitatea, conectivitatea, calitatea documentelor, usurinta in utilizare, posibilitatile de administrare si aplicatiile software aferente si feed-backul utilizatorilor reali.

Pia Beddiges, Manager of Field Testing, cosidera ca “punctele tari ale celor doua companii, Minolta – cu echipamente color de inalta calitate si echipamentele low-end foarte fiabile si Konica – cu echipamente high-volume foarte performante, au contribuit la dezvoltarea acestei linii de produse impresionante atat in ceea ce priveste echipamentelor monocrome, cat si color; de asemenea, tonerul Simitri s-a dovedit a fi una din cele mai importante realizari ale Konica Minolta, oferind o calitate exceptionala documentelor”.

Noua gama de produse, cunoscuta sub numele bizhub, va aduce companiei rezultate deosebite, acoperind aproape orice tip de solicitari din domeniul office sau professional, atat din punct de vedere al functionalitatii, cat si al beneficiilor obtinute de pe urma folosirii unor echipamente complexe si fiabile.

In ceea ce priveste impactul asupra companiei Konica Minolta, Olaf Lorenz considera ca “primirea unui asemenea titlul din partea BLI are o dubla influenta, atat interna in privinta strategiilor de marketing ce vor fi urmate, dar si externa, deoarece pentru utilizatorii de produse Konica Minolta, acest lucru reprezinta o dovada a alegerii corecte pe care au facut-o, iar pentru distribuitori, reprezinta un puternic argument de promovare a produselor noastre.”

Despre McCann PR

Buyers Laboratory Inc. are o experienta de peste 40 de ani in evaluarea independenta a echipamentelor de birou in cadrul unor teste intensive, fiind recunoscuta ca o autoritate impartiala in ceea ce priveste decernarea premiilor sale anuale. Compania publica anual rezultatele detaliate ale testelor efectuate in cei peste 1000 mp de laboratoare. Baza de date a companiei cuprinde peste 6000 de modele de echipamente (copiatoare, imprimante, faxuri, multifunctionale) cu specificatii detaliate, liste de preturi si este considerata una din cele mai corecte surse de informare. Datele pot fi puse la dispozitia celor interesati in diverse forme (CD, printate sau aplicatii on-line de comparare a produselor), iar informatiile suplimentare se pot obtine de la bliEurope@buyerslab.com sau www.buyerslab.com.

Konica Minolta Business Solutions Romania SRL a fost înfiinţată la 1 octombrie 2003, pe structurile companiei Minolta România, ca urmare a fuziunii dintre Minolta Co. şi Konica Corporation iniţiată în ianuarie 2003 şi finalizată în octombrie 2003 prin înfiinţarea noii companii Konica Minolta Holdings, Inc. Konica Minolta Business Solutions România a păstrat structurile şi canalele de vânzări ale Minolta România, beneficiind de experienţa de peste 10 de existenţă pe piaţa românească şi o reţea de distribuţie de peste 200 de parteneri. Rezultatele provizorii ale anului 2004, plaseaza Konica Minolta in topul furnizorilor de echipamente de birou din Romania, unde detine pe majoritatea segmentelor de piata unul din primele 3 locuri. Konica Minolta Business Solutions România distribuie şi asigură servicii pentru copiatoare, faxuri, imprimante, echipamente multifuncţionale şi oferă soluţii complete de management al documentelor.

Imagini ale produselor sunt disponibile la adresa: www.konicaminolta-images.com

Viorica Mocanu
Marketing Manager

veronica_nicolae@mccann.ro