Scoala de Televiziune “Tudor Vornicu” si-a desemnat castigatorii primului festival de scurt metraj – TVF Shorts

BUCURESTI - 9 aprilie 2013

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, Monden / Lifestyle, Media / Publicitate

Live site

Scoala de Televiziune “Tudor Vornicu”, companie a Media Consulta International, a organizat in data de 1 aprilie 2013 evenimentul de premiere a castigatorilor concursului de scurt metraj – TVF Shorts.

Este prima editie a Festivalului de scurt metraje - TVF Shorts, organizata dupa modelul evenimentelor Oscar, in stil autohton: statuete Oscar, covor rosu, popcorn, Coca Cola si multa buna dispozitie.

Scoala de Televiziune “Tudor Vornicu” si-a desemnat castigatorii primului festival de scurt metraj – TVF Shorts
 Apreciez acest festival si m-as bucura ca el sa aiba loc in continuare, sa devina o traditie anuala si o referinta a proiectelor de acest gen pentru cursantii nostri. Prima editie a fost mai mult decat film de scurt metraj, a generat competitie, implicare, spirit de echipa, profesionalism. Suntem la jumatatea anului de formare si iata ca acesti minunati tineri au demonstrat ca au invatat, au integrat si au stiut cum sa inoveze ceea ce li s-a explicat la cursurile si la proiectele implementate 

Mihai Craiu,CEO Media Consulta International&Scoala de Televiziune Tudor Vornicu

Cursantii de la specializarea Tehnic Artistic au avut ca tema realizarea unor scurt metraje pe baza unui scenariu scris de trainerul de curs, Bogdan Ionescu, intitulat “Bilete pentru doi”.

Studentii s-au organizat in echipe si au fost incurajati sa adapteze scenariul potrivit propriei viziuni artistice, respectand punctele cheie. Acestia si-au luat toate masurile pentru a duce la un bun rezultat acest proiect si s-au pregatit pentru o competitie fair play: au facut casting-uri pentru a-si alege actorii, au filmat cu echipamentele puse la dispozitie de Scoala in parcuri si institutii publice, au montat materialele brute.

Fiecare echipa s-a organizat cu regizor, producator, operator imagine, editor montaj, sunetist, make-up artist, promovare si marketing. Au realizat afise, trailere, teasere si si-au sustinut echipa prin evenimente si postari pe Facebook. Aceste eforturi au fost posibile prin colaborarea cursantilor de la toate specializarile oferite de Scoala de Televiziune “Tudor Vornicu”: Editorial Artistic, Marketing si Strategie Media, Make-Up.

Pentru a-si recompensa studentii, Scoala de Televiziune a organizat o adevarata gala de premiere in Platoul 2, care a fost special amenajat cu aceasta ocazie pentru cele aproximativ 200 de persoane participante.

Membrii juriului - Laura Georgescu BaronRaluca MoianuDinu Tarnovan si Giani Croitoru, profesionisti de marca din sfera televiziunii si filmului, au evaluat cu rigurozitate toate filmele inscrise in concursul festivalului. Ei au votat cele mai bune ecranizari la urmatoarele categorii: regie, imagine, montaj, cea mai buna actrita, cel mai bun actor.

Publicul a avut un cuvant de spus, votand premiul de popularitate.

Iata si premiantii:

Regie: Delia Budurca

Imagine: Catalin-Gabriel Radu

Montaj: Ionut Alexandru Condoiu, Florin Trupina

Cea mai buna actrita: Narcisa Mitran

Cel mai bun actor: Razvan Panta

Premiul publicului: filmul ”Doo bilete”, o adaptare a scenariului realizata in registru comic.

Toate filmele participante in concurs pot fi vizionate pe site-ul Scolii de Televiziune “Tudor Vornicu”: www.scoaladeteleviziune.ro

Despre Media Consulta International

Media Consulta International este o agentie full service care activeaza de zece ani pe piata din Romania pentru clienti locali si internationali, sub coordonarea actionarului majoritar, Mihai Craiu. Mai mult decat comunicare, Media Consulta propune solutii integrate de business consultancy: start-up, consultanta juridica, fiscala, de marketing si vanzari, advertising, research, PR, HR.