Spitalele private PremiQaMed din Viena: Inteligența artificială în colonoscopie și „a doua opinie” oncologică a unor medici de talie mondială

BUCURESTI - 14 iunie 2023

Comunicat tip Produse / Servicii in Sanatate, Social, Farmaceutic

Spitalele private PremiQaMed din Viena: Inteligența artificială în colonoscopie și „a doua opinie” oncologică a unor medici de talie mondială, la dispoziția pacienților din România!

• Începând din 15 iunie 2023, în spitalul privat Confraternität din cadrul rețelei medicale de excelență a Spitalelelor private PremiQaMed din Viena, inteligența artificială va fi utilizată în domeniul colonoscopiei!
• Spitalele private PremiQaMed din Viena oferă pacienților diagnosticați cu cancer posibilitatea ca diagnosticul și planul lor de terapie să fie revizuite (second opinion) de patologi și medici oncologi specialiști de talie mondială - profesori universitari, dintre care majoritatea sunt implicați în proiecte internaționale de cercetare.
• Aspect foarte important: În rețeaua medicală de excelență a Spitalelelor private PremiQaMed din Viena, a doua opinie oncologică poate fi emisă cu prezența pacientului în spital sau de la distanță!

Premiqua Med

Premiqua Med

București, 14 iunie 2023 – Unul dintre atuurile cele mai importante ale Spitalelelor private PremiQaMed din Viena este reprezentat de extraordinara echipă de specialiști care îi întâmpină pe pacienții din toată lumea.

Mulți dintre medicii afiliați sunt implicați în studii internaționale relevante și au cariere internaționale.

Scopul lor este de a face ca noile descoperiri științifice și metodele de tratament inovatoare să fie disponibile rapid în practica clinică, în beneficiul pacienților din toată lumea.

Tehnologiile inovatoare

În Spitalele private PremiQaMed din Viena, tehnologiile inovatoare sunt utilizate și în domeniul diagnosticării: în spitalul privat Confraternität, de exemplu, începând din 15 iunie 2023, inteligența artificială va fi utilizată în domeniul colonoscopiei!

Colonoscopia este cea mai eficientă metodă de examinare pentru a preveni cancerul colorectal. Polipii din colon sunt găsiți și îndepărtați înainte ca aceștia să se transforme în cancer de colon de-a lungul anilor. Utilizarea inteligenței artificiale îmbunătățește semnificativ rata de detectare, deoarece sistemul marchează chiar și cele mai mici modificări care nu sunt întotdeauna vizibile cu ochiul liber și oferă examinatorului un semnal acustic. Rata de detectare a polipilor se îmbunătățește cu 15%, iar rata de detectare a leziunilor nedepistate se îmbunătățește cu 50%.

Austria – în primele rânduri ale luptei împotriva cancerului

Austria este una din țările cu prognoze foarte bune pentru pacienții cu afecțiuni oncologice. Aceasta se datorează, pe de o parte, infrastructurii spitalelor austriece, pe de altă parte, disponibilității noilor metode și medicamente.

De asemenea, cercetarea în domeniul cancerului are o prioritate foarte mare în această țară.

Centrul de cercetare de la Universitatea de Medicină din Viena se bucură de o reputație internațională și națională ca un centru de competență remarcabil pentru cercetarea experimentală a acestei boli.

Datorită rețelei internaționale, Austria are un acces foarte bun la terapii inovatoare.

Oncologie in spitalele private ale PremiQaMed Group - YouTube

A doua opinie oncologică

Știm cu toții că un diagnostic de cancer provoacă adesea îndoieli cu privire la diagnosticul exact și terapia recomandată.

Pentru ca pacienții să poată lua o decizie informată, cu privire la tratamentul lor, este recomandată o a doua opinie oncologică, de la o echipă de experți („second opinion”).

Spitalele private „Confraternität” și „Döbling” din rețeaua spitalelor de excelență medicală PremiQaMed din Austria oferă pacienților posibilitatea de o evaluare amănunțită a diagnosticului emis, precum și o recomandare terapeutică, bazată pe cele mai recente cunoștințe medicale.

Pe baza rapoartelor medicale și a imaginilor radiologice, medicii specialiști din cadrul unui Tumor Board evaluează cazul medical și emit o recomandare terapeutică interdisciplinară.

Spitalele private PremiQaMed din Viena preiau de asemenea, probe de biopsie și oferă o reevaluare a probelor histopatologice. Totodată, este posibilă și reevaluarea histopatologică de la distanță, fără biopsie în spitalele din Viena, de exemplu prin trimiterea unor mostre de țesut pe blocuri de parafină!

În aceeași idee, informăm pacienții din România că, la Spitalele PremiQaMed din Austria, a doua opinie oncologică poate fi emisă de medici de renume internațional nu doar cu prezență fizică, ci și de la distanță!

De asemenea, aceeași a doua opinie oncologică poate fi realizată cu sau fără reevaluare histopatologică (biopsie).

Informații despre pachete și costuri pot fi consultate la adresele următoare:

A doua opinie oncologica in Spitalul Privat Confraternität.pdf (326.5 KiB)A doua opinie oncologica in Spitalul Privat Döbling.pdf (326.5 KiB)

Colaborarea interdisciplinară

Terapia modernă a cancerului se bazează pe buna colaborare între specializările individuale, unde radiologi, chirurgi, radioterapeuți și medici oncologi lucrează împreună pentru a dezvolta cel mai bun concept de tratament posibil, pentru fiecare pacient în parte. În spitalele PremiQaMed avem oportunități foarte bune, datorită cooperării strânse între specialiștii din spitalele universitare.

Diagnosticarea oncologică

Pentru terapia cancerului un diagnostic exact este esențial, dar și clasificarea precisă a tumorii este decisivă. Noile opțiuni terapeutice vizează proprietățile speciale ale tumorii. Tumora nu mai este examinată doar prin prisma organului unde s-a dezvoltat, ci și în ceea ce privește profilul molecular al tumorii.

Chirurgia minim invazivă

Un diagnostic exact și evaluarea riscurilor sunt cruciale pentru tratamentul chirurgical. Și aici avem posibilități inovative și metode chirurgicale care ne permit o abordare minim invazivă - în prim plan fiind întotdeauna îndepărtarea radicală a tumorii. Operațiile deschise și foarte solicitante pentru pacienți, sunt din ce în ce mai mult de domeniul trecutului. Astăzi, terapia medicamentoasă este adesea combinată cu intervenția chirurgicală, pentru a garanta opțiuni chirurgicale mult mai eficiente, după ce tumora a fost redusă în dimensiune.

Noi abordări terapeutice și holistice

Chimioterapia va continua să fie o parte esențială a tratamentului cancerului. Cu toate acestea, accentul se pune pe „substanțele țintite” care acționează direct împotriva celulelor canceroase, sunt mai eficiente și mai bine tolerate. În prezent, se pot folosi din ce în ce mai mult substanțe noi, cu destinație precisă. Acest lucru poate îmbunătăți semnificativ evoluția multor pacienți care au primit deja chimioterapie. Eficiența este semnificativ mai mare, iar efectele secundare sunt mai puține.

 

Terapia cu anticorpi

Anticorpii monoclonali, care acționează în mod specific împotriva structurii celulelor canceroase, sunt utilizați cu succes în tratamentul diferitelor boli maligne. Anticorpii pot fi, totodată, direcționați împotriva așa-numitelor molecule „puncte de control”, acționând ca inhibitori ai acestora („inhibitori ai punctelor de control imun”).

Eficacitatea terapiei cu anticorpi poate fi îmbunătățită prin combinarea acesteia cu chimioterapia.

 

Terapii medicamentoase bazate pe biologia moleculară

Există o varietate de substanțe care acționează direct asupra mecanismelor responsabile de creșterea și răspândirea celulelor canceroase. Dacă anumiți biomarkeri sunt prezenți în țesutul tumoral, atunci poate fi aplicată terapia țintită. Acest lucru face posibilă, din ce în ce mai des, administrarea unei terapii individualizate („medicină personalizată”).

Știm din studiile internaționale că o alimentație adecvată și exercițiile fizice sunt esențiale - nu numai pentru prevenirea bolilor oncologice, ci și în timpul și după tratamentul cancerului. Știm în prezent că un repaus fizic total este o abordare greșită. Mulți pacienți suferă de sindromul de oboseală - exercițiile fizice sunt singura modalitate de a-l depăși. De asemenea, astăzi se știe că rata de recidivă, în special în domeniul cancerului de sân și a cancerului de colon - care se numără printre cele mai frecvente indicații - poate fi redusă prin intermediul unei alimentații adecvate și al exercițiilor fizice.

De aceea, tratamentul bolilor oncologice în spitalele PremiQaMed include consiliere nutrițională și instrucțiuni de antrenament de către fizioterapeuți special pregătiți.

Pentru mai multe informații:

www.premiqamed.ro

E: international@premiqamed.com

T: + 43 1 360 66 7500

FB: https://www.facebook.com/premiqamed.ro

Despre PremiQaMed

PremiQaMed este un operator de spitale private cu sediul în Austria, care oferă servicii medicale de înaltă performanță. Spitalele grupului oferă servicii la diferite niveluri: pacienții pot verifica diagnosticul și pot primi un plan de tratament de la specialiști de top sau pot urma un întreg tratament în spital. În acest din urmă caz, medicul curant va gestiona procesul de tratament, va coordona implicarea specialiștilor din alte discipline și va fi în permanență în contact cu pacientul în calitate de persoană de contact principală. Cooperarea strânsă a experților de top, organizarea rapidă a procedurilor de diagnosticare și tratament și utilizarea celor mai noi tehnologii de diagnosticare, chirurgie și terapie sunt factori decisivi pentru tratamentul cu succes al cancerului. În plus, la cerere, pacienții români primesc traducători în limba lor maternă la fiecare pas pe durata spitalizării. Spitalele private din Austria se bucură de o reputație excelentă în rândul pacienților austrieci și internaționali pentru serviciile medicale de top oferite într-o ambianță exclusivistă.

Grupul PremiQaMed operează cu succes spitale private de peste 30 de ani. Acesta reprezintă tratamente medicale de nivel înalt în regim de internare și ambulatoriu, concentrându-se pe o îngrijire excelentă, pe o calitate ridicată a serviciilor și pe o organizare flexibilă. Cu al doilea cel mai mare număr de medici la 100.000 de locuitori din Uniunea Europeană, Austria este în prezent una dintre principalele destinații ale turismului medical. Potrivit Administrației SUA pentru Comerț Internațional - Biroul Comercial, sistemul de sănătate austriac include 271 de spitale și clinici cu aproximativ 64.800 de paturi disponibile (7,4 paturi/mii de locuitori). Aproximativ 64% din paturile de spital sunt în spitale generale, 26,6% în clinici specializate și centre de reabilitare și 7% în sanatorii sau centre de îngrijire pe termen lung.

 

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/mediaconsulta-international/spitalele-private-premiqamed-din-viena-inteligenta-artificiala-in-colonoscopie-si-a-doua-opinie-oncologica-a-unor-medici-de-talie-mondiala