Terapia iniţiază programul de ajutorare a sinistraţilor: „Terapia – Pentru suflete”

BUCURESTI - 20 iulie 2005

Comunicat tip General in Social

Terapia, unul din liderii pieţei de produse farmaceutice din România, lansează astăzi programul de ajutorare a persoanelor afectate de inundaţiile recente din zona estică a ţării, „Terapia – Pentru suflete”. Astfel, în cursul acestei zile au ajuns în zona oraşului Galaţi primele transporturi ce conţin medicamente de primă necesitate, apă şi produse de igienă.

Terapia iniţiază programul de ajutorare  a sinistraţilor: „Terapia – Pentru suflete”

Ca răspuns la situaţia gravă creată de precipitaţiile abundente din judeţele aflate în estul ţării, Terapia lansează o campanie socială de ajutorare a sinistraţilor din mai multe zone ale Judeţului Galaţi. Miercuri, 20 iulie a.c., la Comandamentul pentru Situaţii de Urgenţă au ajuns 11.500 de cutii de medicamente (în special Polivitaminizant, Furazolidon, Paduden, Diclofenac, Faringosept, Aspacardin, Aspenter, Fiobilin), cca. 4.000 de litri de apă potabilă şi produse de igienă personală, toate în valoare de peste 22.000 USD. Această acţiune va fi derulată împreună cu Televiziunea Naţională prin programul “Învinge Apele!”.

„Programul ‹‹Terapia – Pentru suflete›› va continua. Am iniţiat deja printre angajaţii noştri o acţiune internă de strângere de fonduri, la sfârşitul căreia conducerea Terapia va aloca o sumă suplimentară şi toţi aceşti bani vor prinde drumul celor afectaţi de recentele inundaţii. De asemenea, avem în vedere şi cele patru sate afectate din judeţul Cluj. Este un gest firesc pe care am simţit că trebuie să îl facem şi ne-ar bucura să ştim că prin acest ajutor aducem speranţă pe chipurile oamenilor”, a declarat Stephen R. Stead, Director General al Terapia S.A. Prin această donaţie, compania face o nouă dovadă a faptului că implicarea în viaţa comunităţii este una dintre principalele linii de acţiune în strategia sa de dezvoltare pe piaţa românească.

Despre MediaInterview

Terapia în cifre
•În topul naţional al industriei farmaceutice ocupă locul al doilea între producătorii români de medicamente cu un personal de peste 800 de angajaţi.
•Terapia este producătorul unora dintre cele mai cunoscute şi apreciate branduri româneşti: Faringosept, Paduden, Aspenter, etc.
•Terapia este cel mai mare exportator român de medicamente, cu o structura a vânzărilor în 2004 după piaţa de destinaţie: România - 84%, Rusia – 11%, Ucraina – 2%, Polonia – 1%, alte ţări – 2%.
•Bugetul total de investiţii alocat pentru anul 2005 este de 6 milioane USD.
•Cele mai importante proiecte de investitii în derulare: sediul administrativ din Cluj, centrul de bioechivalenţă, un nou depozit şi o clădire pentru secţia de ambalare produse farmaceutice şi proiectul de ecologizare şi reorganizare a platformei din Cluj.
•Cifra de afaceri realizată în anul 2004 de grupul Terapia SA este de cca 51,5 milioane USD, reprezentând o creştere în termeni reali de 25% faţă de anul 2003.
Anca Opris
0264.501.172.
anca.opris@terapia.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/mediainterview/terapia-initiaza-programul-de-ajutorare-a-sinistratilor-terapia-pentru-suflete