Creste Copacul de Hartie

BUCURESTI - 29 iulie 2007

Comunicat tip General in ONG

Copacul de Hartie este un proiect ambitios, cu impact major asupra mediului (se reduce cantitatea de hartie ajunsa la gunoi si greu de recuperat + se planteaza copaci + se salveaza copaci prin reciclare) si asupra angajatiilor firmelor implicate in proiect (acestia, in timp, devin mai responsabili fata de mediu si fata de resursele companiei).

Demarat in luna aprilie, proiectul este apreciat in mod deosebit de bucurestenii care au resimtit acut in ultimele saptamani efectul lipsei de spatiu verde din capitala: temperaturi care au depasit 40 de grade si un aer greu de respirat din cauza poluarii. Mii de oameni, persoane fizice sau angatii a celor din peste 150 de companii implicate pana cum in proiect, actioneaza activ la refacerea spatiului verde din orasul in care traiesc si muncesc. Donand hartie, din timpul sau abilitatiile lor, cu totii contribuie la strangerea de fonduri pentru achizitionarea de copacii pentru noi zone verzi in Bucuresti. Pana in prezent au fost colectate 17.644 kg hartie si 4.534 kg carton. Din aceste fonduri se vor planta 1991 puieti intr-o zona forestiera sau 199 de copaci in Bucuresti.

Copacul de Hartie este sustinut de o campanie de strangere de fonduri, gazduita de KFC si Pizza Hut. Toti cei care doresc sa doneze pentru Copacul de Hartie o pot face in locurile special amenajate de catre partenerii nostri de proiect. Cei care fac o donatie mai mare de 5ron, primesc un breloc in forma de frunza, simbolul proiectului.

Copacul de Hartie este sustinut de KFC, Pizza Hut, Provident si Map Merchant – parteneri strategici. Parteneri media: 121.ro, dordeduca.ro, Tabu si Uonline.ro.

Despre mediaORG

mediaORG este o organizatie neguvernamentala care dezvolta campanii sociale de informare si prevenire.
Claudia Catana
www.copaculdehartie.ro