Replica securii lui Mihai Viteazul este acum disponibila tuturor acelora care sunt pasionati de arme medievale.

BUCURESTI - 30 noiembrie 2004

Comunicat tip General in Arta & Entertainment

Firma MEDIEVALUM, specializata in replici de arme si armuri medievale, pune la dispozitia pasionatilor replica securii lui Mihai Viteazul. Aceasta secure comemorativa doreste sa puncteze in mod deosebit sarbatoarea de 1 decembrie, stiut fiind faptul ca Mihai Viteazul este Domnul primei uniri a romanilor, la 1600. Aceasta secure vine sa completeze seria de arme apartinand celor mai importanti domnitori romani, inceputa prin realizarea unei replici comemorative a spadei lui Stefan cel Mare.

Securea este in marime naturala, avand 75 cm lungime, este fabricata dintr-un aliaj usor si are manerul din lemn. Avand intentia de a cinsti memoria voievodului si fiind conceputa ca un obiect comemorativ are reprodus pe lama reversul unei medalii batute chiar din porunca domnitorului la 1600, precum si sigiliul sau, cu insemnele provinciilor unite. Manerul are o terminatie speciala ce contine blazonul Olteniei, facand astfel trimitere la faptul ca Mihai Viteazul a fost ban (conducator) al acestei regiuni.

In afara de aceste simboluri, obiectul in sine are o semnificatie aparte. Legenda spune ca in toiul luptei date de Mihai la Calugareni impotriva armatelor turcesti invadatoare mica armata a Tarii Romanesti a fost la un moment dat pe punctul de a ceda. Vazand aceasta Mihai smulge o secure din mana unui soldat si se arunca de unul singur in batalie, rapunand multi turci si dand astfel un exemplu personal trupelor sale care se mobilizeaza si resping pe dusman.

De aceea, aceasta secure a lui Mihai, aflata la loc de cinste si in reprezentarea ecvestra a domnitorului aflata in Piata Universitatii din Bucuresti, are o insemnatate aparte. Ea ne aminteste pe de-o parte de lupta eroica a poporului roman pentru independenta si unire iar pe de alta de faptul ca lucrurile marete nu se realizeaza fara un lider care sa arate supusilor sai calea spre victorie.

Despre Medievalum

MEDIEVALUM Exim srl este unic importator in Romania al produselor Marto & Martespa – sabii si armuri de Toledo, precum si producator de replici de arme decorative, concentrandu-se cele reprezentative Evului Mediu si Renasterii. Gama completa de produse poate fi vazuta la www.sabii-de-toledo.ro.
office@sabii-de-toledo.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/medievalum/replica-securii-lui-mihai-viteazul-este-acum-disponibila-tuturor-acelora-care-sunt-pasionati-de-arme-medievale-