Cum mi-am schimbat profilul afacerii

BUCURESTI - 16 octombrie 2018

Comunicat tip General in Afaceri, Sanatate, Social

Live site

Dupa ani buni de lucru intr-o afacere cu profil pur comercial in care cred ca am facut echivalentul ocolului pamantului prin kilometri parcursi in scop de aprovizionare, am decis ca este timpul si pentru altceva

Zona Cosmetica/Masaj

Zona Cosmetica/Masaj

Dupa ani buni de lucru intr-o afacere cu profil pur comercial in care cred ca am facut echivalentul ocolului pamantului prin kilometri parcursi in scop de aprovizionare, am decis ca este timpul si pentru altceva. Sfaturi peste sfaturi au inceput sa curga din partea celor apropiati si chiar a celor care inca imi erau angajati. Pe multi dintre ei i-as fi pastrat pentru ca ne cunosteam atat de bine si lucrau atat de profesionist incat imi imaginam ca ar putea incepe oricand alaturi de mine un nou job, in cu totul alt domeniu.

Spatiul de care dispuneam era suficient de bun ca dimensiuni incat se putea preta chiar si pentru o firma de birouri, ceva de tip prestari servicii si nu as fi renuntat la el pentru ca investisem in amenajarea generala si in special in instalatia electrica si cea sanitara. Eliberarea locului de mobilierul si utilajele existente nu era o problema pentru ca aveam deja o solutie de a le vinde unui alt comerciant.

Ideea de baza era sa pornesc o afacere in care sa lucrez pentru oameni in mod direct, in scopul de a le oferi servicii sau, mai mult, un pachet cu servicii de cea mai buna calitate. Pentru ca aveam angajati preponderent de sex feminim am cochetat de la inceput cu ideea unei salon de infrumusetare. Deja vedeam cu ochii mintii si incepusem sa desenez schitele cum va arata salonul, cum il voi compartimenta, cum va arata receptia si zona separata pentru personal.

Cand le-am prezentat ideea, toti cei de fata au fost incantati, insa aveam nevoie de trei lucruri esentiale. Sa gasesc cel putin doua sau trei persoane cu experienta, sa-mi trimit in tot acest timp pe cei care doreau sa ramana la cursuri si sa cumpar echipament pentru salon.

Primele doua le-am rezolvat mai repede decat am crezut, iar pentru echipament m-am orientat direct spre pagina furnizorului https://hitmag.ro, care detine un segment special de produse pentru acest tip de afacere.

In gama de produse pat cosmetica la adresa https://hitmag.ro/sport/pat-masaj-accesorii am gasit tot ce este necesar pentru inceput si am fost chiar incantat de idee ca aceste produse sunt pliabile, lucru care mi-a sugerat ideea ca as putea extinde afacerea oferind servicii de cosmetica la domiciliu. In plus calitatea este remarcabila pentru oricare pat cosmetica as alege, iar designul produselor mi-a lasat suficient spatiu pentru a compune o cromatica generala deosebita pentru salon.

Pentru zona „tehnica” pe care am decis sa o configurez special pentru depozitarea a tot ceea ce inseamna produse si ustensile am gasit tot la pe https://hitmag.ro/ un model de dulap metalic foarte solid, cu patru polite tot din metal si cu incuietoare cu yala. Pentru toata echipa am cumparat in plus cate un vestiar metalic in asa fel incat fiecare sa aiba intimitatea pastrarii lucrurilor personale in perfecta stare.

La cateva zile dupa obtinerea documentelor legale pentru a intra in functiune, cand deja aveam spatiul compartimentat clar am primit toate produsele comandate in cea mai buna stare. Am montat rapid in zona de lucru cate un pat masaj in fiecare compartiment, am asezat in ordine in fiecare dulap metalic produsele cu care lucram, am etichetat fiecare vestiar metalic si fiecare si l-a personalizat dupa dorinta.

Dintr-o data, intr-o zi de luni, cand am considerat ca totul este pus la punct am deschis larg usile si deja drumul nostru a inceput. Si a inceput bine pentru ca in prima saptamana deja aveam programari pentru urmatoarele cinci zile lucratoare.