Miscarea zilnica a copilului, o prioritate pentru parinti

BUCURESTI - 1 octombrie 2018

Comunicat tip Produse / Servicii in Sport

Daca ai observat deja ca tot mai multe ore din viata copilului tau sunt blocate in activitati statice ar fi timpul sa identifici care sunt cauzele si intr-o masura suficient de serioasa sa te ingrijorezi daca aceasta situatie ar putea continua.

Trambulina

Trambulina

Daca ai observat deja ca tot mai multe ore din viata copilului tau sunt blocate in activitati statice ar fi timpul sa identifici care sunt cauzele si intr-o masura suficient de serioasa sa te ingrijorezi daca aceasta situatie ar putea continua.

Orele pretrecute in fata ecranelor LCD portabile, sau cele petrecute in fata televizorului sunt de cele mai multe ori cauze care aduc copilul in imposibilitate ca prin propie vointa sa se desprinda de aceste „distractii”. Este inutil sa crezi ca doar spunandu-i sa iasa la joaca il vei convinge. Ar putea foarte bine sa-ti spuna ca in doar cateva minute va incheia discutia sau jocul pe telefon, pentru ca mai apoi peste inca o ora sa-l regasesti in aceeasi situatie.

Miscarea zilnica pe care o face pornind spre scoala si revenind acasa timp de 5 zile pe saptamana este insuficienta. Daca in week-end este planuita o iesire din oras, atunci drumul il veti face probabil in confortul masinii familiei, ca atare nici de acesta data miscare fizica nu va fi suficienta.

O buna solutie, insa pe care te poti baza doar in vacanta si pentru o perioada relativ scurta de timp, este trimiterea copilului in tabara. De regula aceste tabere pentru copii au un program bine organizat si gratie unui oarecare nivel de strictete, dar si anturajului pozitiv langa restul copiilor, il vor face sa participe la diferite jocuri, drumetii sau concursuri sportive.

Nu va trebui sa te miri prea mult ca odata cu intoarcerea din tabara sa observi o schimbare in bine a copilului, o schimbare a tonusului si receptivitatii sale in tot ceea ce inseamna relationare cu familia, scoala, prietenii. Este de la sine inteles de unde a aparut aceasta modificare atat de pozitiva. Este vorba despre miscarea in aer liber care pune in lucru nu doar organele si muschii copilului, ci creaza o oxigenare masiva a intregului corp si o risipire e emotiilor si starilor negative care sunt provocate tacit de sederea indelungata in pozitii statice si aer nu tocmai oxigenat.

Ai putea sa-l intrebi la cel fel de jocuri a participat si care erau in general posibilitatile de joaca in cadrul taberei. Cei mai multi dintre copii vor povesti pe loc despre trambuline pentru ca efectul de plutire in aer pe care il imprima aduce cea mai placuta stare in timpul jocului in aer liber. Multe dintre taberele pentru copii au inclus pe langa jocurile recreativ sportive, amplasarea de trambuline copii care au devenit pe loc un adevarat maganet al distractiei pentru intreaga comunitate aflata in vacanta.

Cand iti va arata filmuletul de pe telefon ai sa intelegi cat de speciala poate fi o trambulina copii si cat de mare este interesul celor care isi asteapta nerabdatori randul la plasa elastica din curtea taberei. Daca observi ca aceasta povestioara ii lumineaza chipul si ochii ii stralucresc de placerea amintirii momentelor de joaca pe trambulina copii, sunt foarte mari sansele sa fi gasit antidotul sederilor prelungite ale copilulu tau in fotoliu sau in pat.

Sunt suficienti cativa metri patrati de teren liber si curat in curtea ta pentru a instala o trambulina. Daca nu ai niciun fel de idee despre acest tip de dispozitiv de jucarii exterior, intreaba expertii in trambuline copii de la trambulinesparta.ro. Variantele de trambulina copii sunt diferite in functie de greutatea copiilor care vor accesa plasa elastica. Toate aceste trambuline copii ce sunt in oferta trambulinesparta.ro sunt prevazute cu plasa de protectie, iar unele dintre ele, cele mai mari ca suprafata, detin si o scarita pentru urcare pe plasa elastica.

Odata montata, noua atractie din curtea ta va starni o adevarata „panica” in randul copiilor din zona. Toti vor sti ca au sansa sa se distreze si vor da de stire parintilor ca este momentul sa instaleze si ei o trambulina copii pentru distractia intregii familii.