DECIZIE PERFORMANTA SI COMUNICARE EXCELENTA IN ECHIPA cu : SIX THINKING HATS® by Edw. de BONO - 19-20 IUNIE 2008

BUCURESTI - 3 iunie 2008

Comunicat tip General in Afaceri

Performanta si Ecologia in business, intr-un sens mai larg, pot fi aplicate intr-o atitudine adecvata a felului cum oamenii gandesc impreuna si comunica pentru a lua decizii.

Si asta, fara a plati pretul pe care interactiunile clasice il implica : de la diferente de opinii, argument-contra-argument pana la conflict.
A fi “ecologic” atunci cand comunici si performant cand iei decizii inseamna sa te asiguri ca efectul comunicarii este dezirabil, va fi creativ, va lua in considerare toate partile implicate.

In loc de gandire argumentativa, dr. Edward de Bono propune “GANDIREA PARALELA” ca un proces cu un scop bine definit, in care membrii unui grup gandesc simultan in stiluri identice si care exploreaza sase aspecte ale gandirii in legatura cu : informatii, beneficii si valori, riscuri si critica, emotii si intuitii, alternative si oportunitati si , ca un “mind master”, gandirea despre gandire.

CUM SE FOLOSEȘTE MODELUL :
Pentru a folosi SIX THINKING HATS la îmbunătățirea calității procesului decizional, urmărește luarea deciziei purtând pe rand “pălăriile gânditoare”. Fiecare “pălărie gânditoare” este un stil de gândire. Ele sunt descrise mai departe:
PĂLĂRIA ALBA : focus pe informațiile disponibile dar și pe cele ce pot fi necesare.
PĂLĂRIA ROSIE : privești spre decizie folosind intuiția, bunele reflexe și emoțiile.
PĂLĂRIA NEAGRĂ : este gândirea critică negativă, precauția și considerarea riscurilor.
PĂLĂRIA GALBENA : este optimismul oportunității,beneficiile unei decizii și valoarea.
PĂLĂRIA VERDE : este pentru creativitate, o gamă largă de instrumente de gândire creativă de la de Bono Thinking Systems ar putea fi se ajutor aici.
PĂLĂRIA ALBASTRA : se poarta pentru controlul procesului, este gândirea gândirii
PUNCTE CHEIE :
SIX THINKING HATS este o tehnică bună pentru a privi la efectele unei decizii din mai multe puncte de vedere. Permite emoțiilor adecvarea și scepticismului de a fi adus în ceva care altfel ar fi doar o decizie pur raționala. Deschide oportunitate pentru creativitate în cadrul procesului decizional. Tehnica mai permite de asemenea ca oamenii care sunt persistent pesimiști să devina creativi și pozitivi.

Despre Mind Master SRL

Notă : Produsele De Bono Thinking Systems sunt apărate de legea dreptului de autor și unicul distribuitor autorizat pentru livrarea de traininguri și prezentări publice ale acestora în România este Mind Master SRL prin Trainerii săi certificați.
www.debonoforbusiness.ro
www.mindmaster.ro
0727 -475.868
mail@mindmaster.ro